Triki in nasveti za najboljši učinek parfuma

Vsi vemo, da je treba parfum nanašati na točke, kjer je pulz najmočnejši, in da najdlje trajajo parfumi z najbolj obstojnimi spodnjimi notami. Poiskali smo nekaj manj znanih trikov, ki preverjeno delujejo.

13.3.2020 ob 5:35 | Avtor: A. J. (revija Suzy)

Triki in nasveti za najboljši učinek parfuma

»Parfum o ženski pove več kot njen podpis,« je bila prepričana legendarna modna oblikovalka Coco Chanel, ki je na tržišče poslala eno najslavnejših dišav vseh časov, Chanel No 5. Z dišavo lahko ustvarite vtis moči ali nežnosti, samozavesti ali izvirnosti, z njo lahko zapeljujete, a tudi odbijate, če je vonj premočan ali vam ne pristaja. Parfumski poznavalci zato priporočajo nekaj trikov, s katerimi boste dišali le še bolj zapeljivo.

Odišavite oblačila

Ne uporabljate parfuma, ker se vam zdi, da je vonj preveč vsiljiv, ali vam pri uporabi ne uspe najti prave mere? Ena od rešitev je seveda nakup manj intenzivne oziroma razredčene dišave (najnežnejša tipa parfuma sta kolonjska voda oziroma eau de cologne in eau fraiche), vendar lahko za nežnejši učinek poskrbimo tudi z načinom nanašanja. Namesto kože odišavite oblačila, vendar ne škropite parfuma neposredno nanje. Odišavite jih tako, da v predal z oblačili položite odišavljen svileni papir.

Poškropite glavnik

Zapeljivo nežen oblaček dišave boste oddajali, če boste s parfumom poškropili glavnik oziroma krtačo. Lasje vonj ujamejo veliko bolje kot koža, zato bo dišava obstala dlje.

Ustvarite svoj losjon

Ustvarite svoj dišeči losjon za telo, tako da nekaj kapljic svojega najljubšega parfuma kanete v stekleničko neodišavljenega losjona. S tem se boste izognili nakupovanju dragih originalnih odišavljenih losjonov in privarčevali.

Uporabite vazelin

Če želite, da bi parfum na koži ostal dlje, pred nanosom parfuma na prava mesta (točke, na katerih se najmočneje čuti pulz, kot so zapestja, za ušesi, zadnja stran kolena, gležnji) nanesite vazelin. Tako bo vonj na koži zdržal dlje.

Dišeča prva pomoč

Namesto da v torbici nosite celo stekleničko parfuma, ujemite nekaj kapljic dišave v vatirano paličico, tako da bo vata mokra. Poškropite vato z dišavo, nato pa paličico shranite v plastično vrečko z zadrgo. Iz vrečke iztisnite čim več zraka in jo nepredušno zaprite. Paličico lahko kadarkoli v dnevu uporabite za osvežitev dišave.

Če ste pretiravali …

Ste se po nesreči preveč poškropili s parfumom? Dišavo lahko s kože odstranite z robčki za odstranjevanje ličil. Praktično je, enostavno in deluje takoj.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)