Vse o podaljških trepalnic (od postopka do tega, kako pogosto jih je treba obnavljati)

Podaljški trepalnic so vse bolj priljubljeni, a da bi res dosegli svoj namen, je treba poznati nekaj osnovnih napotil nege.

10.3.2020 ob 5:40 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Vse o podaljških trepalnic (od postopka do tega, kako pogosto jih je treba obnavljati)

Če se vam dozdeva, da so vaši prijateljici nenadoma zrasle zavidljive trepalnice, s kakršnimi se ponašajo filmske zvezde, naj povemo: niso. Si pa je omislila podaljške tistih, ki ji jih je namenila mati narava.

Podaljški trepalnic so morda odlična odločitev tudi za vas. Zlasti, če vsemogoče maskare, ki naj bi zagotavljale daljše in bujnejše dlačice na vekah, ne dosežejo pričakovanega učinka. A preden si jih omislite, je dobro spoznati nekaj osnovnih, z njimi povezanih informaciji.

Takole jih za Harper's Bazaar niza Clementina Richardson, ki do lepih trepalnic pomaga mnogim ameriškim zvezdnicam ter odgovarja na vprašanja, kako dolgo traja postopek, kako dolgo podaljški ostanejo in kako jih negovati.

Kaj sploh so podaljški trepalnic?

To so poltrajni sintetični, iz umetnega krzna ali svile izdelani dodatki, ki se pritrdijo na naravne trepalnice. Podaljški se na naravne dlačice nanašajo enega za drugim s posebnim, temu namenjenim lepilom, ki ne poškoduje naravnih dlačic in ne draži oči.

Za razliko od umetnih trepalnic, kjer se trak ali posamične dlačice pritrdi na veko, gre tu za lepljenje na dlačice, rezultat so daljše in opaznejše trepalnice, na katere v večini primerov ni treba nanašati maskare.

 

So videti naravno?

Namen postopka je zagotavljanje daljših, polnejših in dvignjenih trepalnic. Odločitev za bolj naraven, ali na drugi strani bolj dramatičen videz, je na vsaki posameznici. Več podaljškov, kot je nanešenih na trepalnice, bolj opazne so. Običajno število dlačic, ki se jih dodaja na eno oko, je od 80 do 140, dolžine do šest milimetrov.

Vsaka količina in dolžina nista primerni za vse.  Če so denimo naravne trepalnice redkejše, tanjše in poškodovane, je težje ali skoraj nemogoče doseči dramatičen videz. Za razliko od tedaj, ko je podlaga trdna, zdrava in močna.

Kako dolgo traja postopek?

Slaba novica: sam postopek traja od ene do dveh ur, odvisno od vaših želja. In dobra novica: končno imate dober izgovor, da samo ležite, počivate, se sproščate in odložite telefon.

Kako skrbeti za podaljške?

Prvi dan se izogibajte stiku z vodo ter visoki vlagi in tako dajte lepilu priložnost, da se povsem posuši. Ne izpostavljate jih vročini in močnim pritiskom. Čim manj se jih dotikajte, ne manite si oči, na njih ne uporabljajte proizvodov na osnovi olja. Pa naj bo lepotilnih, negovalnih ali čistilnih.

Ker so podaljški vodoodporni, so primerni tudi za kopanje, tuširanje in za tiste, ki uporabljajo kontaktne leče. Če že uporabljate maskaro, jo nanesite samo na konice dlačic, še bolje se ji je povsem odpovedati.

Koliko časa obstanejo?

Ker so podaljški trepalnic pritrjeni na naravne dlačice, trajajo tako dolgo, kot traja naravni cikel njihove obnove, torej približno šest tednov. Za podaljšanje obstojnosti Richardsonova priporoča regenerator za trepalnice ali uporabo temu namenjenih serumov.

Da bi podaljšane trepalnice ohranile volumen, jih je treba redno, vsaj na vsake štiri tedne obnavljati. 

Preberite še: 14 ciljev, ki jih morate izpolniti, še preden dopolnite trideset let

Morda vas zanima tudi: Za slabe trepalnice smo krivi sami


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)