Štiri pravila za lepe trepalnice

Lepota trepalnic je pogojena tudi s pravo prehrano in z rednim ter doslednim čiščenjem.

29.5.2015 ob 8:00

shutterstock_134071883.jpg

Čeprav vloga trepalnic še zdaleč ni zgolj estetske narave, si vsaka ženska še kako želi, da bi imela lepe, dolge in goste. Poglejte nekaj preprostih nasvetov, kako to doseči.

Obvezno čiščenje. Prvi korak k lepim in zdravim trepalnicam je redno odstranjevanje ličil pred spanjem. Tako kot ostala koža tudi trepalnice potrebujejo počitek in oddih od kozmetičnih preparatov. Pri odstranjevanju uporabite za to namenjene izdelke. Otroškemu olju se izogibajte, saj lahko razdraži nežno kožo na vekah, ki postane rdeča ter srbeča, posledično si boste pogosto mečkali oči in s tem poškodovali trepalnice.

shutterstock_107905049.jpg

Pravilna uporaba maskare in kodralnika. Obstaja veliko maskar za doseganje večje volumna, dolžine ali priljubljene oblike trepalnic. Izberite takšno, katere učinek vam je najbolj po godu ter hkrati najbolj odgovarja vaši koži, torej ne povzroča draženja, srbenja ali celo solzenja oči. Pozornost pri izbiri namenite sestavinam. Priporočljivo je, da maskara vsebuje čebelji vosek, vitamine A in C ter keratin in lanolin. Z nanosi maskare ne pretiravajte, sicer boste na trepalnicah imeli grudice, ličilo pa se bo razmazalo in boste na videz neurejeni.

Pripomočki za kodranje trepalnic res zagotavljajo zapeljiv in glamurozen pogled, da pa bi  preprečili izpadanje trepalnic, jih ne uporabljajte vsak dan.

shutterstock_183453674.jpg

Naravna olja za nego. Trepalnicam lahko k obnovi pomagate na povsem preprost način. Nahranite jih z mandljevim, kokosovim  ali olivnim oljem, pazite le, da nobeno ne pride v oči. Z bombažno blazinico namažite trepalnice in pustite izbrano olje na njih preko noči. Lahko uporabite tudi krtačko odslužene maskare, pred tem pa jo temeljito očistite, da na njej ne bo sledov starega ličila. Zjutraj jih splaknite s toplo vodo. Zlasti učinkovito je za nego trepalnic ricinusovo olje, žajbljev čaj, ki prav tako vsebuje regenerativne komponente pa lahko uporabljate za nego predelov obraza okoli oči.

shutterstock_81607225.jpg

Kaj pa hrana? Verjeli ali ne, tudi to kar jeste, se odraža na zdravju in na gostoti trepalnic. Zato naj vaša hrana vsebuje vitamine E, B5 in B12. V prehrano torej vključite mleko, rastlinska olja, jetra, jajca, ribe, oreščke ter sveže sadje in zelenjavo. In začarajte z očmi, ki jih obdajajo lepe trepalnice.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)