Toliko denarja dobita princ Harry in Meghan Markle za svoje nastope

Višina plačila, ki ga za nastope zahtevata princ Harry in Meghan Markle kaže na to, da nedvomno znata unovčiti svoji imeni.

10.9.2020 ob 9:05 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Toliko denarja dobita princ Harry in Meghan Markle za svoje nastope

Po šesttedenskih božično-novoletnih počitnicah v Kanadi sta princ Harry in Meghan Markle na začetku letošnjega leta oznanila, da odstopata kot višja člana britanske kraljeve družine. Kasneje sta pojasnila, da je njuna želja finančna neodvisnost ter življenje, razpeto med Združenim državam Amerike in Veliko Britanijo.

31. marca sta tudi uradno odstopila od vseh dolžnosti, ki sta jim bila zavezana kot člana kraljeve družine. In tako začela pot do finančne samostojnosti, ki jima očitno ne povzroča težav.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by M E G H A N & H A R R Y (@harry_meghan_updates) on

Kajti po navedbah Evening Standarda, znata dobro unovčiti svoje nastope na različnih dogodkih, kar je razvidno iz dokumenta, ki ga je v roke dobil Daily Telegraph in v katerem navajata stroge pogoje za sodelovanje ter višino plačila. 

Organizatorji dogodka, na katerem gostuje par, so primorani predhodno predložiti natančen načrt izvedbe, navesti seznam sponzorjev, ki omogočajo prireditev ter pojasniti, kdo vse bo še gostoval na njej in kako široki množici je namenjena.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan Markle (@hrhofsussex) on

To, kdo bo vodil pogovor oziroma, kdo bo Harryja in Meghan najavil, je njuna  odločitev, za nastop para pa mora organizator odšteti kar milijon dolarjev. Honorar se mora na njun račun streči neposredno z računa prireditelja.

Štiri strani dolgo zahtevo z naslovom Virtual Event Request Form je v imenu Harryja in Meghan sestavila agencija Harry Walker (The Harry Walker Agency), v svetu vodilna tovrstna agencija, s katero poslovno sodelujejo tudi Barack Obama, Bill Clinton in Oprah Winfrey.

Par je pogodbo z omenjeno agencijo podpisal že letošnjega junija, novica o zahtevah pa je v javnost prišla kmalu po poplačilu 2, 4 milijonov funtov visokega dolga britanskim davkoplačevalcem za obnovo njegove britanske rezidence Frogmore Cottage.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Frogmore Cottage (@frogmorecottageuk) on

Dolg sta bivša višja člana kraljeve družine v celoti vrnila potem,  ko sta podpisala več milijonov dolarjev vredno pogodbo za snemanje dokumentarnih vsebin z Netflixom in več kot jasno je, da finančnih težav ni na njunem obzorju.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by M E G H A N & H A R R Y (@harry_meghan_updates) on

Preberite še: Meghan Markle (upravičeno) besna na svojo družino

Morda vas zanima tudi: Meghan Markle je kraljeva institucija pustila na cedilu


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)