Meghan Markle odkrito o tem, kakšen oče je Harry

Meghan Markle je v pogovoru z aktivistko Glorio Steinem pojasnila, kakšen očka je v resnici princ Harry.

27.8.2020 ob 9:20 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Meghan Markle odkrito o tem, kakšen oče je Harry

V zadnjem pogovoru z aktivistko in borko za pravice žensk Glorio Steinem je Meghan Markle med drugim razkrila, kakšne vrednote na sina Archieja prenaša princ Harry, povzema Hello.

V sproščenem klepetu sta Meghan in Gloria prišli do zaključka, da feminizem ni omejen zgolj na ženske in da se nekateri moški lahko upravičeno dojemajo kot aktivni podporniki bitke za enakost med spoloma.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fan pagina voor De fam. Sussex (@sussex_nl) on

"Skozi odraščanje sem spoznala, da se feminizem in ženstvenost ne izključujeta. Lahko si ženstvena in hkrati feministka," je dejala Meghan, Gloria pa je na to odgovorila: "Prav tako si lahko feminist, čeprav si možat moški."

In Meghan je kot nazoren dokaz temu izpostavila princa Harryja: "Tako kot moj soprog! Zelo me je razveselilo, ko mi je nekoč dejal: veš, tudi jaz sem feminist. Pomembno se mi zdi, Gloria, da ti to veš."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sussex Family Fan Account

"Vesela sem, da te vrednote prenaša na Archieja in mu je čudovit vzornik. Najin sin odrašča ob očetu, ki je ponosen na to plat identifikacije. Nobena sramota ni, da nekoga podpiraš v bitki za osnovne človekove pravice, seveda to vključuje tudi pravice žensk," je nadaljevala Meghan in Gloria je pridala:

"Ob tem je še skrben in ljubeč oče. Vajin sin tako odrašča v zavesti, da je sprejemljivo biti skrben in ljubeč."

"Dobro povedano," se je na te besede odzvala Meghan in pripomnila: "Vem, da mu bo veliko pomenilo, da sem to delila s teboj."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sussex Family Fan Account

Meghanin klepet s Steinemovo ni bila edina priložnost, ob kateri je vojvodinja izpostavila Harryjev feminizem. Ob mednarodnem dnevu žensk lanskega leta je ob obisku organizacije Queen's Commonwealth Trust med drugim dejala: "Upam, da so tudi moški aktivni sogovorniki v pogovoru o feminizmu. Moj soprog nedvomno je."

Zadnji klepet med Meghan in Glorio se je odvijal v okviru platforme Makers Women, ki se bori za enakost med spoloma, v njem pa sta se sogovornici osredotočali predvsem na pomen udeležbe na volitvah.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MAKERS Women (@makerswomen) on

Odkar sta Meghan in Gloria postali prijateljici, sta večkrat spregovorili o pravicah žensk in tudi o pomenu volilne udeležbe. Gloria Steinem je ameriška feministka, novinarka in politična aktivistka, ki je nase prvič opozorila kot tiskovna predstavnica Ameriškega feminističnega gibanja v poznih 60-tih in zgodnjih 70-tih letih prejšnjega stoletja.

V zadnjem pogovoru pa ji je Meghan dejala: "Prepogosto se pozablja, kako trdo ste se ženske kot si ti in tebi podobne, borile za naše pravice, za to, da smo sedaj tu, kjer smo … ena od pravic, ki ste nam jo izborile in kjer smo glede na vpliv povsem izenačene z moškimi, je volilna pravica."

Preberite še: Intimni dnevnik Meghan Markle o življenju v palači tempirana bomba za kraljevo družino

Morda vas zanima tudi: Meghan Markle je kraljeva institucija pustila na cedilu


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)