Božični polom princese Diane

Preživljanje prvih božičnih praznikov v krogu kraljeve družine je bilo za Diano posebej stresno.

16.12.2020 ob 8:47 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Božični polom princese Diane

Vsi se boste strinjali, da je preživljanje največjih praznikov v letu s partnerjevo družino lahko stresno. Zlasti, ko gre za prvo skupno praznovanje. Zato princesi Diani pač ne gre zameriti, da je za prvi božič v krogu kraljeve družine leta 1981 sebe in obdarovance spravila v zadrego.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lady Di (@dianaspencer6197)

V britanski kraljevi družini je namreč že dolga leta prisotna tradicija, po kateri se člani med seboj za praznike obdarujejo s smešnimi in velikokrat povsem nesmiselnimi darili. Zadeva je sicer logična: kaj vendarle podariti kraljici, ki ima vse, kar ji srce poželi?

Na žalost pa novoporočeni Diani tega nihče ni povedal in zato se je odločila za uporabna ter lična darila in je denimo princesi Anni podarila lep pulover iz kašmirja, ona pa je v zameno od nje dobila držalo za toaletni papir.

Potem, ko je bila Diana seznanjena z zabavno tradicijo, ji je s pridom sledila in naslednje leto vojvodinji Fergie poklonila preprogo za kopalnico v leopardjem vzorcu.

Čeprav Diane na žalost ni več med nami, je tradicija smešnih daril v kraljevi družini še vedno aktualna. Princ Harry je tako nekoč svojo babico kraljico razveselil s čepico za prhanje z napisom: "Ain’t life a b**ch," kar bi lahko prevedli nekako takole: "Kaj ni življenje prasica?"

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prince Harry (@princeharryofengland)

Kate Middleton je na enega od božičnih večerov tedaj še samskemu Harryju podarila komplet za izdelavo svojega dekleta, Meghan Markle pa je kraljici za prvi božič poklonila igračko: pojočega hrčka.

Vsekakor bi lahko rekli, da so kraljevi pri izbiri daril res domiselni.

Preberite še: Čudovito božično drevo britanske kraljice (FOTO)

Morda vas zanima tudi: Bizarna pravila na britanskem dvoru: nič česna in monopolyja


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)