Knjiga, ki razkriva, da Meghan Markle pri Oprah ni bila iskrena (podarjamo knjigo V iskanju svobode)

Izšla je knjiga, ki razkriva podrobnosti o skupnem življenju Harryja in Meghan.

16.3.2021 ob 5:45 | Foto: Matt Cardy/Gettyimages

Slika avtorja - Danaja  Lorenčič Piše:

Danaja Lorenčič

Knjiga, ki razkriva, da Meghan Markle pri Oprah ni bila iskrena (podarjamo knjigo V iskanju svobode)

Pri založbi Učila je pred kratkim izšla knjiga V iskanju svobode, ki je iskren in zelo oseben portret presunljive ljubezenske zgodbe, o kateri govori ves svet. In za vas imamo nagradno igro, v kateri lahko knjiga postane vaša – kako? Odgovor najdete na dnu članka.

Intervju, ki sta ga nekdanja ameriška igralka Meghan Markle in britanski princ Harry imela z Oprah Winfrey, še vedno odmeva v javnosti. Toda marsičesa v njem nista razkrila ali pa sta resnico celo prikrojila, kot jima očitajo nekateri. Tisti, ki želite izvedeti več o njunem zasebnem življenju in odločitvi za samostojnejšo pot, boste navdušeni nad knjigo, ki ovrže številne govorice ter zmote, ki pestijo najslavnejši par na svetu.

Natančen portret sodobnega kraljevega para

Knjigo sta napisala Omid Scobie in Carolyn Durand, ki sta bila priča številnim zasebnim in javnim tegobam, s katerimi sta se spopadala Harry in Meghan v prvih dveh letih njunega zakona. Uspela sta celo pridobiti dostop do tistih, ki so paru najbližje: prijateljem, zaupanja vrednim pomočnikom, dvorjanom in številnim posameznikom iz notranjega kroga Susseških. Kadar je bilo to primerno, pa sta govorila celo z njima osebno.

Knjiga V iskanju svobode se odvija med letoma 2016 in 2020. V njej izvemo, da sta se hitro zaljubila drug v drugega, navkljub dejstvu, da sta oba imela težave z zaupanjem – čeprav iz popolnoma drugačnih razlogov. ''Meghan se je ščitila. Preden se je predala fantu, ga je želela dobro spoznati. Ko pa je bila prepričana o nekom, se je brez zadržkov spustila v razmerje. Meghan je od nekdaj želela, da bi bila s fantom najprej prijateljica, preden bi se zaljubila vanj. Harry je bil do ljudi, s katerimi je bil v najtesnejših stikih, odkritosrčen. Zato se je ščitil, da ne bi bil prizadet,'' sta zapisala avtorja knjige.

Knjiga V iskanju svobode je na voljo v knjigarnah Felix in stane 29,99 evra.

Kako je Meghan spremenila Harryjeve nezdrave navade

''Njuno dvorjenje je potekalo gladko. Zanimalo ju je veliko podobnih stvari, recimo potovanja in ukvarjanje s športom, čeprav je Meghan, dekle, ki si je po vadbi joge ali pilatesa rado privoščilo smuti, spodbujala Harryja, naj se bolj potrudi. Svoja jutra je začenjala s skodelico vroče vode in rezino limone, temu je sledil njen najljubši zajtrk – kosmiči (običajno jih je prelila z mandljevim ali sojinim mlekom) z bananami in agavinim sirupom. Za prigrizke med obroki si je najpogosteje privoščila rezine jabolk in arašidovo maslo. Njeno prehranjevanje je bilo v popolnem nasprotju s tem, da je Harry kot samec pogosto jedel pico, vendar se je zdaj tudi on začel zanimati za zdravo življenje in zabavno je bilo, če sta to počela skupaj.''

Prijatelj Skippy je izrazil pomisleke in mu brez ovinkarjenja povedal, da se njuno razmerje odvija prehitro.

Meghan je razširila tudi Harryjev duhovni svet, pokazala mu je jogijske vaje, kupila mu je knjige o čuječnosti in ob njeni spodbudi je začel vsak dan meditirati. Oboževala sta knjige za samopomoč – Harryjeva najljubša je bila Osem korakov do sreče, Meghanina pa The Motivation Manifesto.

Junija 2017 sta se pogovarjala o poroki, vendar o njunem razmerju vsi niso bili tako prepričani kot Harry. Njegov prijatelj Skippy je izrazil pomisleke in mu brez ovinkarjenja povedal, da se njuno razmerje odvija prehitro. V tem času se je tudi princ William soočil s Harryjem in mu svetoval, naj si vzame dovolj časa, da Meghan dobro spozna. Harry je bil jezen, razburjen in užaljen, ker se starejši brat do njega še vedno vede, kot da je nezrel. V naslednjih mesecih sta brata komaj spregovorila.

Kljub pomislekom nekaterih se je Harry odločil, da zaprosi Meghan. Na zunaj je kraljeva družina dajala vtis, da so zelo veseli, ker sta se zaročila. William in Kate sta se odzvala v svojem značilnem slogu, da sta navdušena zaradi Harryja in Meghan. Toda resnica je bila drugačna. Meghan je bila razočarana, ker se Kate ni povezala z njo. Vir je povedal, da se je Kate zdelo, da ju druži zgolj dejstvo, da živita v Kensingtonski palači, zato se ni potrudila, da bi se spoprijateljili.

Je Meghan v intervjuju z Oprah lagala?

Meghan se je vloge najnovejše članice kraljeve družine lotila z enako gorečnostjo, kot takrat, ko je pri enajstih pisala protestna pisma vodilnim v ZDA zaradi seksističnega oglasa za milo. Pred protokolarnimi prireditvami je včasih bedela pozno v noč, da bi raziskovala, kako se mora obnašati, prav tako je pisala svoje govore.

V intervjuju z Oprah je Meghan dejala, da ni imela nobene podpore pri oblikovanju ustrezne vloge v kraljevi družini. Vendar v knjigi izvemo, da to ne drži. Nek dvorjan je razkril, da je po naznanitvi zaroke sledilo nekaj sestankov z namenom, da bi imela Meghan ustrezno podporo. ''Meghan so povezali z ekipo strokovnjakov, saj jo je čakalo enako neuradno urjenje, kot ga je prestala Kate po zaroki z Williamom – šlo je za vrsto navodil z najrazličnejših področij, od tega, kako kar najbolj elegantno izstopiti iz livrirane limuzine v ozkem krilu, do tega, kdaj se prikloniti članom družine, ki so nekaj ravni višje v kraljevi hierarhiji.'' Res pa je, da ni bila deležna pouka bontona, kar jo je začudilo. Toda nek vir je razkril, da je bila deležna celo učne ure od same kraljice.

Problematični odnosi v družini Meghan Markle

Znano je, da ima Meghan težavne odnose s svojo družino, zato sta avtorja tudi tej temi namenila precej pozornosti. Eno izmed poglavij je namenjeno njeni polsestri Samanthi, s katero sta se med odraščanjem le dvakrat videli. Samantha je kljub temu medijem za denar ponujala zgodbe o svoji polsestri, čeprav si nista bili blizu. Podobno je bilo s polbratom Thomasom, ml. ki je o Meghan po tem, ko ni bil povabljen na poroko, dejal, da je preračunljiva povzpetnica, ki se obupno želi preriniti v višji sloj.

Meghan niso razočarali le člani njene družine, temveč tudi nekateri njeni prijatelji. Njena najstarejša prijateljica Ninaki Priddy je časopisu Daily Mail prodala številne fotografije iz otroštva, postregla pa je tudi z vrsto grobih obtožb proti svoji prijateljici. Dejala je, da ko se Meghan odloči, da ne boš več del njenega življenja, zna biti zelo hladna. Zanjo naj bi bilo značilno, da se ne prepira, ampak ljudi kar odreže iz svojega življenja.

Toda najbolj boleče je bilo za Meghan, ko je izvedela, da ji je lagal njen oče. Thomas se je namreč z nekim fotografom dogovoril, da ga lahko fotografira, pozneje pa je zanikal obtožbe, da je s tem skušal zaslužiti in o sebi ustvariti podobo dobrega očeta. Pozneje je pristal tudi na to, da posnamejo dokumentarec o njem, v katerem je dejal, da bi moral biti nagrajen, glede na to, kaj vse je prestal. Večkrat je dajal tudi intervjuje, v katerih se je predstavljal kot žrtev, ker je hči prekinila odnos z njim.

Vera je za Meghan zelo pomembna

Avtorja knjige pravita, da je Meghan težavno obdobje prebrodila s pomočjo vere, ki igra osrednjo vlogo v njenem življenju, česar marsikdo ne ve. Med odraščanjem ji vere niso vsiljevali, prav tako ni bila krščena. ''Molitev je bila zanjo pomemben pripomoček, ko se je soočala z življenjskimi izzivi. Soigralce in ekipo iz serije Nepremagljivi dvojec je pogosto zbrala v krog, da bi molili pred začetkom dela.''

Pred poroko s Harryjem se je dala krstiti v anglikanski cerkvi, čeprav prestop v anglikanstvo ni bil pogoj za poroko.

Je Oprah s pomočjo prijateljstva skušala izkoristiti priložnost za intervju?

Za razliko od drugih družinskih članov je Meghan ohranila dober odnos z mamo Dorio, ki je sčasoma našla zaveznico v Oprah Winfrey. Oprah je namreč z Dorio vzpostavila stik, da bi ji bila v oporo, ko se je prvič znašla v medijskem viharju. Občasno sta celo obiskovali isto cerkev. ''Doria je lahko preživljala čas z Oprah, kadar je morala iz hiše, obenem pa je ni skrbelo, da bo njuno prijateljstvo izkoristila za intervju. (Pomočnik iz palače se je pred poroko pogovoril z Oprah, ki mu je zagotovila, da nikakor ne skuša izkoristiti priložnosti za intervju),'' sta zapisala avtorja v knjigi. Nek vir je povedal, da bo Meghan vedno zelo hvaležna Oprah, ker se je lahko njena mama obrnila nanjo. Se pa ob tem vendarle postavlja vprašanje, če slavna voditeljica res ni imela dolgoročnega načrta, da bo nekega dne lahko intervjuvala slavni par.

Zadnje opravljanje kraljevih dolžnosti je bilo zelo neprijetno

V zadnjem delu knjige avtorja pišeta o odločitvi Harryja in Meghan, da zapustita kraljevo družino, in o njenih posledicah. Harry naj bi izgubil vojaške časti ter se odrekel vlogi ambasadorja mladih Britanske skupnosti, paru niso več dovolili ohraniti zasebna pokroviteljstva. In nič več naj ne bi dobivala javnega denarja za kraljeve dolžnosti – šlo je za 2,4 milijona funtov davkoplačevalskega denarja. Harryja je menda najbolj potrlo, ker so mu odvzeli častne vojaške nazive, ki jih je prejel kot ožji član kraljeve družine.

Zadnje opravljanje kraljevih dolžnosti je bilo zanju še posebej žalostno, saj so bili člani kraljeve družine do njiju hladni. Meghan je skušala vzpostaviti očesni stik s Kate, a se vojvodinja skoraj ni zmenila zanjo. Vir blizu Harryja in Meghan je pojasnil, da ju namenoma niso vključili v sprevod. ''Načrtno so bili hladni do njiju. Res je bilo neprijetno.''

V času pandemije koronavirusa sta Harry in Meghan živela v Los Angelesu. Harryja je konec marca 2020 prestrašila novica, da je bil njegov oče, princ Charles, pozitiven na testu za koronavirus. Čeprav so bili njegovi simptomi blagi, je Harryja zelo skrbelo, zato je redno preverjal očetovo stanje, dokler se ni Charles vrnil iz karantene in okreval. Prav tako je telefoniral kraljici, preden je nagovorila državljane v zvezi s koronavirusom in ji zaželel vso srečo.

Srečo pa bosta potrebovala tudi Harry in Meghan, saj po intervjuju z Oprah njuna priljubljenost upada. Kakšna bo njuna prihodnost, je težko napovedati. Toda avtorja knjige sklepata, da bosta ostala zvesta sebi: ''Čeprav Harry in Meghan nista več delujoča člana kraljeve družine, se ne bosta nikoli odrekla svojim izvirnim načelom in idealom. Harryja bo vedno zanimala skrb za okolje, prav tako bo vedno podpiral ljudi z virusom HIV, tiste, ki jih pestijo duševne težave ter veterane. Meghan se še naprej osredotoča na krepitev moči žensk in deklet po vsem svetu.''

Knjigo V iskanju svobode lahko kupite v knjigarnah Felix, en izvod pa skupaj z založbo Učila podarjamo tudi mi. In sicer nagradna igra poteka na Facebook profilu Mične.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)