Nace (Joker Out) shujšal 20 kg (in ostale zanimivosti o fantih)

Fantje so trenutno na turneji in se pripravljajo na veliki evrovizijski oder.

29.3.2023 ob 6:45 | Foto: Urša Premik (naslovna), You Tube, Instagram

Slika avtorja - Mateja Florjančič Piše:

Mateja Florjančič

florjancicm@imap.delo.si

Nace (Joker Out) shujšal 20 kg (in ostale zanimivosti o fantih)

Člani skupine Joker Out, ki nas bo letos zastopala na tekmovanju za pesem Evrovizije, so trenutno na turneji, kjer se ogrevajo za veliki dogodek.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joker Out (@joker_out_official)

Glasbeno osvajanje občinstva izza naših meja so začeli v Barceloni in ga bodo nadaljevali v Varšavi, Tel Avivu, Madridu, Amsterdamu, Londonu ter Liverpoolu.

Fante, ki se bodo tako predstavili Evropi in delčku Azije, slovenska javnost že dobro pozna, še vedno pa občasno na plano pridejo manj znane podrobnosti iz njihovega življenja.

V prostem času študent matematike

Ena od njih je, da je kitarist skupine Jan Peteh študent matematike ali, kot je povedal v pogovorni oddaji Aktualno na Valu 202: "Sem kitarist skupine Joker Out in v prostem času tudi študent matematike na fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani."

Pojasnil je, da je imel v šoli vedno srečo, da se mu ni bilo nikoli treba učiti matematike, saj si je vse zapomnil že med poukom.

Malce drugače je na fakulteti, ko eno predavanje zaobjame neprimerljivo več snovi kot v gimnaziji, a obsežnejša in težja snov ga ni prestrašila in mu predstavlja le še večji izziv ter zagotavlja več dopamina ob opravljenem izpitu ali osvojenem novem znanju.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jan Peteh (@janpeteh)

Jan je prepričan, da za učenje matematike potrebne ogromno potrpežljivosti in se mu ne zdi prav, kadar se starši ali učitelji jezijo na otroka, ki ne zna rešiti naloge ali je ne reši dovolj hitro, saj se s tem v otroku ali učencu sprožijo negativni občutki do te vede in z njimi odpor, ki se pojavi vsakič, ko nekdo sliši za matematiko.

Prav ti negativni občutki so po mnenju Jana velik razlog za to, da nekdo ne mara matematike.

Nekoč knedlček, danes postavni basist

Za drugo zanimivo zgodbico o članih zasedbe Joker Out  je poskrbel njihov basist Nace Jordan.

Ta je v predstavitvenem videu, s katerim lahko oboževalci skupine med drugim dobijo občutek, kako njihova glasba sploh nastaja, zaupal podrobnost iz svoje preteklosti in povedal, da je imel nekoč kar nekaj kilogramov viška.

"A prepoznate tega knedlčka,"vpraša v smehu in pokaže fotografijo debelušnega fantiča, nato pa drugim članom skupine opiše zanimivo prigodo:

You Tube, zaslonski posnetek

"Saj poznate tiste napihljive gore na morju za plezanje? Seveda debeli Nace začne plezati po njih, se muči priti do sredine, za mano pa punčka, stara kakšnih pet let.

Rekel sem si, moram priti do vrha, kajti če padem, jo bom zmečkal. Uspelo mi je priplezati na vrh, bi pa bilo kar smešno, kako bi jo iskali, če mi ne bi," v smehu pripoveduje simpatični Nace. 

Zasedbi se je pridružil proti koncu leta 2022, potem ko jo je zapustil prejšnji basist Martin Jurkovič, ki je z njimi ustvarjal in nastopal vse od začetkov. 

Kaj pa je bil razlog za spremenjen življenjski slog in nov videz? Takole je pojasnil:

You Tube, zaslonski posnetek

"Leta 2019, malo pred korono, so se mi začele pojavljati težave z želodcem. Da bi našel hrano, ki mi ne ustreza, sem s svojega jedilnika sistematično izločal jedi. Ker pri tem nisem bil najbolj uspešen, je moj jedilnik postal in ostal zelo pust.

S tem se mi je zmanjšal tudi apetit in kilogrami so se začeli kar topiti. V tistem trenutku sem dobil veselje do izgubljanja kilogramov. Ko sem jih izgubil približno 20, sem bolj zdravi prehrani dodal še gibanje.

Ker mi je bilo na začetku nerodno, je mojo rekreacijo sprva predstavljala polurna hoja po domačem stopnišču.

Sčasoma sem se le opogumil in začel teči. Kljub natrpanemu urniku, z malo volje in discipline, še danes najdem čas za rekreacijo, saj želim ohraniti dobro formo, ki pride še kako prav pri natrpanem urniku in pri številnih koncertih, ki nas še čakajo v prihodnje."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by gudzulictisa (@tisazaobjektivom)

Izvrsten imitator in talent za jezike

Pevec skupine Bojan Cvjetićanin odlično govori špansko, kar je pred ostalimi člani skupine skrival, na prvem koncertu evropske turneje v Barceloni pa v hipu očaral španske medije.

In ne samo to: z menedžerko azerbajdžanske predstavnice na Evroviziji Efendi se je po pol ure mahanja z rokami že menil na pol po rusko, nam je zaupal tiskovni predstavnik fantov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bojan Cvjetićanin (@bojan_cvjeticanin)

Bojan sicer zase pravi, da bi se, če bi ga vrgli v tuje okolje, najbrž v dveh mesecih, vsaj pogovorno, naučil vsakega jezika. Je tudi izvrsten imitator.

Ne znanih javnih likov, bolj ljudi iz kroga skupine Joker Out in naključnih posameznikov. Zna se popolnoma vživeti v celoten njihov lik in ne imitira samo z glasom. To dobro počnejo tudi drugi člani skupine.

Dva brata v glasbenih vodah

Kitarist Kris Guštin je po izobrazbi univerzitetni diplomirani inženir kemijskega inženirstva in tekoče govori nizozemsko. Njegova mama je namreč rojena v deželi tulipanov in nastopa v videu za pesem Črni tulipan skupine Big Foot mama, katere član je bil njegov oče.

Del ekipe Joker Outa pa je tudi njegov brat Maks, ki skupino spremlja kot član spremljevalne ekipe.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kris Guštin (@krisgusti)

Iz ene v drugo uspešno skupino

Bobnar Jure Maček pa je nekoč igral z eno vidnejših slovenskih skupin pop-rock vala Fed Horses.

Čeprav na Wikipediji piše, da je še vedno njen član, je Jure od leta 2021, ko je zamenjal Matica Kovačiča, del zasedbe Joker Out.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jure Maček (@juremacek)

Za konec še povejmo, da se lahko v petek veselimo izida angleške različice pesmi Carpe Diem, vsak ponedeljek pa oboževalce na You Tube kanalu zasedbe čaka nova epizoda spletne TV-serije o fantih iz skupine Joker Out.

Preberite še: Rudi Bučar: Travmo ločitve še vedno nosim v sebi

Morda vas zanima tudi: Bojan Cvjetićanin: Nisem zaljubljen, zato, drage bralke, zaljubimo se


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)