Kdo so Joker Out, ki jih pošiljamo na Evrovizijo, in kaj vse vemo o njih (FOTO + VIDEO)

Mladi fantje iz skupine Joker Out bodo v Liverpoolu nastopili pred več milijonov gledalcev. S katero pesmijo? Več o tem spodaj.

27.12.2022 ob 7:20 | Foto: Youtube/zaslonski posnetek

Piše:

M. J.

Kdo so Joker Out, ki jih pošiljamo na Evrovizijo, in kaj vse vemo o njih (FOTO + VIDEO)

Priljubljene prireditve Ema, na kateri smo tudi gledalci dobili priložnost soodločanja, katera pesem bo slovensko zastavo zastopala na Evroviziji, ne bo.

Iz RTV Slovenija so pred kratkim sporočili, da so se po zadnjem izboru in slabši uvrstitvi odločili dati prednost najbolj uspešnim, kakovostnim in preverjenim glasbenim izvajalcem v Sloveniji.

Na internem izboru so tako izbrali v Sloveniji izjemno priljubljeni fantovski bend Joker Out, ki se lahko pohvali tudi z razprodanimi koncerti.

Kdo so Joker out?

Začetki skupine segajo v leto 2016. Danes jo sestavljajo pevec Bojan Cvjetičanin, bobnar Jure Maček, kitarista Kris Guštin in Jan Peteh ter basist Nace Jordan.

Sestava se je res od začetka nekoliko spremenila (dva člana sta odšla), a njihova priljubljenost strmo narašča. Fantje se med drugim lahko pohvalijo, da z videospoti na YouTube presegajo milijon in več ogledov.

Med fanti je javnosti verjetno najbolj prepoznaven prav frontmen Cvjetičanin, ki je med drugim na zadnji Emi nastopal skupaj z Majo Keuc.

O njuni izvedbi pesmi Zitti e buoni zmagovalcev Evrovizije Måneskin se je še dolgo govorilo, predvsem o njunem akrobatskem nastopu, zaradi česar so se mnogi spraševali, ali sta ju na odru zamenjala dvojnika (posnetek si oglejte v članku EMA 2022: ta točka ni tekmovala, a se o njej največ govori (VIDEO)).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bojan Cvjetićanin (@bojan_cvjeticanin)

Jure Maček prihaja iz Logatca, pravi njegov Facebook profil. Bendu se je pridružil leta 2020, ko je na mestu bobnarja zamenjal Matica Kovačiča.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jure Maček (@juremacek)

Verjetno vam zveni znan tudi priimek Guštin. Ja, če niste vedeli: Kris je sin Guštija – Mihe Guština, nekdanjega člana priljubljenega slovenskega benda Big Foot Mama, danes bolj znanega po samostojni karieri in sodelovanju s Polono Kasal.

Mimogrede, prve akorde je zabrenkal prav z očetom, ker je želel biti v bendu. No, priznava, da se je kitare želel naučiti tudi za to, da bi s tem očaral dekleta.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kris Guštin (@krisgusti)

Jan Peteh prihaja iz Vrhnike in je kitarist.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jan Peteh (@janpeteh)

Jordan je na glasbeni sceni aktiven že precej časa. Bendu se je sicer pridružil nazadnje, to je bilo letos, ko je na mestu baskitarista zamenjal Martina Jurkoviča.

Prihaja iz Mlake pri Kranju, nekaj brskanja po spletu pa razkrije še, da rad nosi klobuk, basa pa iz rok ni spustil že drugo desetletje svojega življenja.

Med drugim rad pove, da ima srečo, saj počne to, kar ima rad, zato mu ni težko časa preživljati zaprt med štirimi stenami.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

S katero pesmijo fantje odhajajo v Liverpool, še ni znano, so pa iz RTV Slovenija sporočili, da bo skladba slovenski in tuji javnosti predstavljena 4. februarja 2023.

Medtem skupina javnosti sporoča: "Evrosong že dolgo ni žanrsko opredeljen ali omejen. Ostajamo zvesti sebi in zvoku skupine Joker Out. Ne glede na to, kje in kdaj nastopamo."

Za pokušino pa njihova pesem Demoni.

Kako se Sloveniji obrestujejo interni izbori

Pred leti, bolj natančno leta 2013, je bila za nastop na odru v švedskem Malmöju po internem natečaju izbrana Hannah Mancini. Zapela je pesem Straight Into Love, ki pa je žal obtičala v polfinalu.

Najboljši uvrstitvi sta za Slovenijo dosegli Darja Švarjger in Nuša Derenda. Prva je v Dublinu (1995) zapela pesem Prisluhni mi, druga pa v Kopenhagnu (2001) Energy. Obe sta zasedli sedmo mesto. 

Morda vas zanima še: Skupina Joker Out sporočila zelo žalostno novico.

Preberite še: Bojan Cvjetićanin: Nisem zaljubljen, zato, drage bralke, zaljubimo se.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)