Slovenski direktor ob prejemu nagrade: “Imam 19 let mlajšega moža Gašperja” (VIDEO)

V javnosti odmeva govor Marka Podgornika, direktorja podjetja Mikro+Polo, ki je ob prejemu nagrade Združenja manager brez dlake na jeziku spregovoril svoji spolni usmerjenosti in temu, kako težko je biti zvest samemu sebi.

8.10.2022 ob 8:55 | Foto: posnetek zaslona | Avtor: S. S.

Slovenski direktor ob prejemu nagrade: “Imam 19 let mlajšega moža Gašperja” (VIDEO)

"Sem dvakrat poročen. Iz prvega zakona imam tri čudovite sinove, iz drugega zakona pa imam 19 let mlajšega čudovitega moža Gašperja,” 

je svoj navdihujoč govor na podelitvi nagrad Združenja manager začel Marko Podgornik, direktor podjetja Mikro+Polo, ki je zaradi uravnotežene vodstvene strukture, okolja, v katerem spodbujajo raznolikost in jo tudi živijo, ter enakovrednega vključevanja vseh 150 zaposlenih letošnje leto s strani sekcije prejelo priznanje Vključi.Vse.

“Ko sem pred dobrimi osmimi leti na družabnih omrežjih prvič povedal, da sem žensko zamenjal za moškega, so me managerji kritizirali in mi rekli, da naj to objavo umaknem. Da naj to rajši držim za štirimi stenami, sicer bom uničil podjetje. Danes pa stojim tukaj,” je povedal Podgornik in nadaljeval:

“Priznam, da zgledam drugače. Barvam si lase, imam brado. Hialuronske kisline in botoksa nimamo samo v našem katalogu, ampak imam nekaj malega tudi v sebi. Oblačim se nič kaj poslovno, poleti sem v službi v kratkih hlačah, majici in natikačih. 

Pred kratkim nas je obiskala managerka nemškega podjetja in mi ob prihodu izročila ključe od svojega avtomobila in dejala, naj ji parkiram avto, ker je njen čas bolj dragocen od mojega.

Ko sem ji parkiral avto, sva se predstavila in takrat se mi je opravičila, ker je mislila, da sem samo vratar. 

Kot vidite imam na sebi tudi kar nekaj tetovaž, nekaj več kot štirideset. Pred nekaj leti me je obiskal manager ene od naših bank, ampak banka z nami ni želela sodelovati, češ da direktorju ne gre preveč zaupati, ker je preveč potetoviran.

V svojem življenju sem se vedno trudil in še vedno se, da ostajam zvest samemu sebi, pa čeprav sem bil zaradi tega velikokrat izključen in se moram zaradi tega velikokrat bolj dokazovati od drugih. Pa čeprav to, kako se oblačim, koliko tetovaž imam in s kom si delim postejo z mojo poslovno sposobnostjo nima nobene veze.

Ampak to še nekako razumem, ko pa slišim, da se morajo ženske v nekaterih podjetjih bolj dokazovati, samo zato, ker so ženske, tega pa ne razumem. V letu 2022 tega res ne razumem.

V podjetu Mikro+Polo smo goreči zagovorniki enakopravnosti spolov, sprejemamo raznolikost in jo tudi živimo. Želimo, da imajo vsi ljudje enake možnosti. 

Združenju manager se seveda iskreno zahvaljujemo za priznanje Vključi.Vse, še bolj veseli pa bomo, ko takšnih priznanj več ne bo treba podeljevati.

Ko je človek lahko zvest samemu sebi, ne samo doma, ampak tudi v družbi oziroma v službi, postane bolj srečen. Srečen človek je bolj ustvarjalen, ustvarjalen človek je bolj uspešen.

V podjetu Mikro+Polo to živimo in smo to dokazali. Tudi s številkami, pa čeprav so v našem podjetju številke vedno samo posledica in nikdar cilj. 

To, da živimo, razumemo in spodbujamo raznolikost, da ne ločujemo po spolu, spolni usmerjenosti ali verski pripadnosti, bi morala biti naša dolžnost.

V združenju nas je 1200 managerjev, vodimo oziroma smo odgovorni za 150 000 zaposlenih. Ali če povem z besedami svojih otrok, smo vplivneži s 150 000 sledilci. Dajmo jim postati zgled, dajmo narediti spremembo,” je svoj navdihujoč govor zaključil Podgornik.

Govor si lahko tudi ogledate na spodnji videopovezavi:

Mariborsko družinsko podjetje Mikro+Polo je največji slovenski dobavitelj laboratorijskega pribora, opreme, kemikalij in diagnostike ter proizvajalec laboratorijskega pohištva. Lani (leta 2021) je imelo 27 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje in 1,9 milijona čistega poslovnega izida, letos pa pričakuje že 35 milijonov evrov prihodkov. Letos so v prvih osmih mesecih pridobili 40 odstotkov več naročil kot v istem obdobju lani in razvili prvo pametno laboratorijsko pohištvo na svetu, s katerim v naslednjih petih letih načrtujejo ustvariti 100 milijonov evrov prihodkov.

Preberite še: Koliko kredita lahko dobim kot s. p. (klasični ali normirani)? Tako odgovarjajo banke!

Morda vas zanima tudi: Tanja Novak, prva slovenska pilotka policijskega helikopterja: »Včasih pade kakšen očitek« (INTERVJU)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)