Bojan (Joker Out): »Če smo koga užalili, mi je zelo žal«

Bojan Cvjetićanin, pevec skupine Joker Out, se je v intervjuju odzval na polemike, zakaj gredo na izbor za pesem Evrovizije 2023 ne da bi prej zmagali na Emi.

5.2.2023 ob 5:05 | Foto: Primož Lukežič | Avtor: S. S.

Bojan (Joker Out): »Če smo koga užalili, mi je zelo žal«

Včeraj zvečer je skupina Joker Out na prvem programu Televizije Slovenija premierno predstavila Carpe Diem - skladbo, s katero bodo fantje maja zastopali Slovenijo na izboru za pesem Evrovizije v Liverpoolu.

Izbrani predstavniki medijev so jo slišali že teden prej, na sobotnem snemanju oddaje, po njej pa so imeli priložnost za pogovor s člani zasedbe. 

V intervjuju za NeDelo so tako spregovorili o iskanju evrovizijske formule, o bremenu slave pa tudi o polemikah, ki so se pojavile zaradi dejstva, da jih je RTV povabil k sodelovanju, ne da bi prej zmagali na Emi, saj slovenskega predizbora za pesem Evrovizije letos ni bilo.

“Naš načrt je bil, da se letos prijavimo na Emo, potem pa smo dobili klic, da lahko gremo na Eurosong, če si želimo iti. Želeli smo si iti in zato gremo,” je na vprašanje, če so se letos nameravali prijaviti na Emo (če bi ta bila), in ali je neposredno povabilo optimalen način za izbiro slovenskega predstavnika na Evroviziji, odgovoril Bojan in dodal:

“Sem pa že nekajkrat povedal, da je bila Ema včasih, ko smo jo mi začeli gledati, prestižen dogodek, na katerega so se prijavili najbolj uspešni in perspektivni glasbeniki, v zadnjih letih pa se je to absolutno spremenilo.

Moje osebno mnenje je, da samo zato, ker imaš pesem in se na Emo lahko prijaviš, to še ne pomeni, da si okraden, ker Eme ni. Malce se je razpaslo to, da imamo ogromno glasbenikov, ki dejansko niso aktivni, ampak vsako leto čakajo na Emo. V Sloveniji nimajo koncertov ali drugih dogodkov in se praktično pojavljajo samo v rumenem tisku.

Če smo koga užalili, mi je zelo žal, sem pa dobil veliko sporočil od tistih glasbenikov, ki jih najbolj cenimo mi, mislim pa, da tudi večina slovenskih poslušalcev, in zelo podpirajo odločitev RTV.”

Kaj vse so še razkrili fantje iz skupine Joker Out, ki so trenutno nenehno pod drobnogledom javnosti, si preberite v intervjuju - TUKAJ na Delo.si.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)