Tako bodo poletje 2023 preživele znane Slovenke

Marsikdo odšteva dneve do dopusta, ko se bo lahko odpravil na morje ali na kakšen izlet. Pozanimali smo se, kako bodo poletje preživele nekatere znane Slovenke. 

19.6.2023 ob 7:58 | Foto: osebni arhiv | Avtor: D. L.

Tako bodo poletje 2023 preživele znane Slovenke

Rebeka Dremelj, Maja Keuc, Špela Močnik, Zvezdana Mlakar in Petra Greiner so nam zaupale, kam se odpravljajo na dopust.

Nekatere se bodo sprostile ob morju, druge si bodo privoščile potovanje, tretje bodo veliko časa preživele v naravi. Vse pa se strinjajo, da bodo uživale in se napolnile z energijo. 

Rebeka Dremelj

V bistvu sem se še ne dobro vrnila s križarjenja po Karibih, nato pa odhajam na Zanzibar. Ko se vrnem, odhajam z družino na Hvar, pa potem malo še v Grčijo, tako da verjamem, da nas čaka eno lepo poletje. Upam, da nam služi tudi vreme.

Petra Greiner

Vse, kar je v povezavi z letošnjim dopustovanjem gotovo, je morski oddih skupaj s taborniki Ukročena reka, kjer družine spimo v šotoru, jemo v skupni jedilnici in se tuširamo v enotni kopalnici. Na jesen pa imam načrt pobegniti k sestri na Florido, kjer kosim travo in se družim z navihanimi nečaki.

Maja Keuc

Letos greva s fantom v Toskano. Najprej v Bologno na koncert Tash Sultane, nato pa se bova pomikala po čudovitih pokrajinah Italije. Komaj čakam dobro pico, vino, zgodovino, sonce in glasne Italijane. Dopuste po navadi načrtujem zelo spontano in tudi tokrat sem ga.

Špela Močnik

Letošnji dopust bom najprej začela na samotnem otočku na Kornatih, v hišici z elektriko na sončne celice, brez elektronskih naprav, zgolj s petjem škržatov, se posvečala podvodnemu ribolovu in smučanju na vodi, skratka idealna kombinacija miru in akcije.

V nadaljevanju pridejo na vrsto hribi in osvajanje novih vrhov, že nekaj časa so želja Dolomiti, ampak tudi v Sloveniji je še mnogo gora, ki bi jih rada obiskala … 

Pa tudi kakšno potepanje po Sloveniji se vedno vrine, rada se odpravim kam brez posebnega načrta, vzamem zraven kolo in nato raziskujem. V načrtu je še obisk Dunaja za nekaj dni. Veliko je tudi kulturnega dogajanja v Ljubljani in Sloveniji, kar se še posebej veselim. Kadar sem doma, so poletni večeri rezervirani za kulturo.

Zvezdana Mlakar

Kako bom preživela dopust 2023? Komaj ga čakam. Z načrti pa je tako, da se jih nikoli ne držim kot pijanec plota, vedno so dovolj ohlapni za salto mortale. En tak debel, masten kos časa brez službenih obveznosti se začenja s 1. julijem.

V prvi teden ne tlačim nobenih misli, kaj in kako bo. Bo, kot bo. Potem bom svoj prosti čas delila z metulji, čebelami, s štirinožci vseh sort, z rožami in solatami, drevesi in potoki, da me bo zeleno posrkalo vase. To bo čas, ko bom živela samo in izključno od narave.

Sredi poletja grem v najboljši družbi na divjo, avanturistično pot brez rezervacij na grške otoke, vem samo za začetno in končno destinacijo, vse ostalo pa se bo dogajalo po navdihu.

Dopust se mi bo iztekel na dalmatinskem otoku v zrelem poletju, ko se bodo turistične reke izlivale proti koncu. To je okvir, ali pa bo zares tako, se niti slučajno ne obremenjujem. Bo, kot bo! Naj bo! Moje najboljše prijateljice knjige pa bodo ves čas z mano.

Preberite še: Ideja za vikend pobeg: Pula z okolico in dih jemajoči Brioni

Morda vas zanima tudi: Neupravičen dvig cene turističnega paketa: V tem primeru vam podražitve agenciji ni treba plačati


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)