Pevka Raiven ob velikem mejniku spregovorila o tem, da živi dve življenji

Sara Briški Cirman bo s ponedeljkovim koncertom zaključila magistrski študij na Akademiji za glasbo.

23.6.2021 ob 6:40 | Foto: Jure Eržen/Delo | Avtor: Š. R.

Pevka Raiven ob velikem mejniku spregovorila o tem, da živi dve življenji

Pevko Raiven ste si jo gotovo mnogi zapomnili po živo rožnatih laseh, a tudi po čudovito čistem glasu. Sara Briški Cirman, ki stoji za umetniškim imenom Raiven, ga je zadnja leta skrbno pilila na Akademiji za glasbo. Te dni bo s koncertom zaključila svoj magistrski študij, ob pomembnem mejniku pa je s svojimi sledilci na instagramu delila posebno izpoved o dveh življenjih. 

 

»Zadnje dve leti je mojo glasbeno pot zaznamovala predvsem klasika. Priznam, da sem bila najprej negotova kako bom ljudem, ki poslušajo mojo glasbo, ki jo ustvarjam pod umetniškim imenom Raiven, predstavila sebe kot operno pevko. Včasih sem se namreč počutila kot da vodim dve življenji. Na televiziji sem pevka z roza lasmi, odbitimi stylingi in hladno podobo. Ko stopim čez vrata akademije moram stopit v drug okvir. Okvir lahko rečem zato, ker večkrat slišim, da je pop glasba bolj svobodna in da si v njej lahko dovoliš več kot v klasiki. Sama se s tem nikakor več ne morem poistovetiti. Večkrat sem se počutila, da me bolj omejujejo okvirji, ki sem si jih postavila sama in ljudje, ki me vidijo samo po televiziji v vlogi pop pevke. Počutila sem se kot da se od mene pričakuje, da ostanem v predalčku kamor so me položili - bleščice, samorogi in divje barve. Seveda je tudi to del mene. Predvsem tisti del, ki sem ga ustvarila, ko sem bila stara 18 let in bila prvič na Emi. Vsekakor sem izredno ponosna na ta košček mojega glasbenega ustvarjanja, ni pa to vse kar lahko ponudim. Ta zapis še zdaleč ni poslovilno pismo moji pop karieri in Raiven, je pa spremni tekst k mojem magistrskem koncertu in k še eni lepo zaključeni zgodbi,« je zapisala.

Kot nam je Raiven pred časom zaupala v pogovoru za Mično, se bo sicer po pridobljeni glasbeni izobrazbi posvetila še študiju psihoterapije.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)