Za temi slastnimi tortami stoji pevka, ki nas je zastopala na Evroviziji

Hannah Mancini že leta peče po tem receptu in v tem času, ki je za glasbenike precej negotov, je prišla na slastno idejo.

18.2.2021 ob 5:50 | Foto: Črt Piksi, Instagram

Slika avtorja - Pia Pangos Piše:

Pia Pangos

pia.pangos@delo.si

Za temi slastnimi tortami stoji pevka, ki nas je zastopala na Evroviziji

Zadnje leto je za glasbenike še posebej težko. Zaradi razmer so bili primorani odpovedati svoje koncerte in pot do občinstva poiskati po drugačnih poteh. A kljub temu, da so nastopi odpovedati, so mnogi izmed njih vseeno zelo aktivni in produktivni. Medtem ko se nekateri v vsej svoji polnosti posvečajo glasbenemu ustvarjanju, so se drugi posvetili odkrivanju drugih potencialov, ki jih skrivajo v sebi. Ena izmed čudovitih žensk z mnogimi talenti je tudi Hannah Mancini, pevka skupine Xequtifz, ki je pred leti Slovenijo zastopala na evrovizijskem odru.

Hannah, ki smo jo pred časom obiskali na njenem domu, kjer smo se lahko prepričali, da ima tudi izjemno dovršen občutek in smisel za estetiko, je spretna tudi s kuhalnico. V koronačasu je luč sveta ugledala olivna tortica, ki je na instagramu pravi hit. Slišali smo, da ni samo blazno fotogenična, ampak tudi zelo okusna. Njeno tortico Olive oil cake je mogoče dobiti v restavraciji Pop's Place. Pred kratkim pa so se v ponudbi znašli še velikanski čokoladni piškoti s karamelo La Bomba.

BI nam lahko povedali kaj več o vaših torticah Olive oil cakes? Kako se je vse skupaj začelo?

Idejo sem dobila, ko so postale torte velik trend v Združenih državah Amerike. Imela sem recept, po katerem pečem že leta in leta, zato sem pomislila, zakaj ne bi nekaj takšnega poskusili tudi tukaj. Je preprosta, nadvse okusna in z lahkoto jo lahko zapakiramo in dostavimo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olive Oil Cakes & Confections (@pops_oliveoilcakes)

Nameravate glasbo pustiti za seboj in se popolnoma prepustiti peki?

Nikakor. Mislim, da je na tej točki mogoče početi oboje. Resnično komaj čakam dan, ko bom spet lahko nastopala na odrih. To so res težki časi za vse umetnike in glasbenike, pravzaprav za vse, ki so vpleteni v to koncertno/glasbeno industrijo. Peka je zagotovo prišla na plan zaradi same situacije s korono. Nekam sem morala usmeriti svojo energijo, saj človek ne more snemati neskončnega števila glasbenih posnetkov. Ker sem tako zelo uživala v sami peki, ko sem pekla za družino in prijatelje, je kar samo od sebe prišlo do tega, da je to postala moja alternativa v tem času.

Kdaj ste odkrili strast do peke?

Pečem že od rane mladosti. Moji prijatelji že vedo, da jim bom za rojstni dan spekla torto. Ko je moj mož s partnerji odprl restavracijo Pop's, sem začela razvijati sladice za njih. Nekako je bil to organski, povsem naraven proces, ker to rada počnem in sem v tem našla veliko užitka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olive Oil Cakes & Confections (@pops_oliveoilcakes)

Pogrešate odre in nastope?

Neznansko jih pogrešam. Kmalu bosta luč sveta ugledala dva glasbena projekta z mojim bandom Xequtifz, s katerim smo posneli novo skladbo in pa skladbo, ki bo na albumu Sladice, ki je mimogrede popolno ime za to, kar počnem zdaj. V tej trenutni situaciji nastopi enostavno niso izvedljivi. Ko bo to spet mogoče, upam, da čim prej, bomo zelo veseli pa še torte bomo imeli. To bo krasna in slastna kombinacija.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by H A N N A H M A N C I N I (@hannahmancini1)

Preberite še: Tinkara Fortuna: Očitno ženske okoli 40. leta doživimo neko razsvetljenje

Morda vas zanima tudi: Anita Šumer: Življenje ni vedno »drožasta« potica. Včasih zakisli, kot droži, če dovolj ne skrbimo zanje


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)