Člani kraljevih družin in skrivnosti, povezane z nezakonskimi otroki

Nekateri nezakonski otroci članov različnih kraljevih družin so zaviti v tančico skrivnosti, nekateri so javnosti dobro znani.

28.6.2023 ob 7:32 | Foto: Dylan Martinez/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Člani kraljevih družin in skrivnosti, povezane z nezakonskimi otroki

Čeprav se v medijih najpogosteje pojavlja britanska kraljeva družina, je po vsem svetu posejanih 29 monarhij. Domala vse so se v svoji dolgi zgodovini soočale s takšnimi ali drugačnimi škandali.

Ti so bili največkrat povezani z nezakonskimi otroki katerega od pripadnikov modre krvi. Nekateri so še vedno zaviti v tančico skrivnosti, drugi so javno izpostavljeni za vse pa velja, da so plod bolj ali manj skritih afer.

Kateri kralji, kraljice, princi in princese so skrivaj postali starši?

Belgijski kralj Albert II.

Očitno je bila dolgo javna skrivnost, da ima sedaj že nekdanji belgijski  kralj Albert II. nezakonsko hčerko, belgijsko kiparko Delphine Boël. Ta je plod razmerja bivšega kralja in baronice Sybille de Selys Longchamps.

Delphine je povedala, da ji mama, dokler ni dopolnila 18 let, ni razkrila, kdo je njen oče, vse od tedaj je skušala z njim priti v stik, zaradi njene vztrajnosti je Albert II. leta 2019 privolil v DNA test in izkazalo se je, da je umetnica res kraljeva hči.

Albert II., ki ima tako štiri otroke, je zaradi težav z zdravjem prestol leta 2013 odstopil zakonskemu sinu, na podlagi DNA testa je priznal tudi sedaj 55-letno zunajzakonsko hčer, ki je leta 2020 postala princesa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Royal Central (@royal.central)

Princ George, Vojvoda Kenta

Stric pokojne kraljice Elizabete II. naj bi imel dva nezakonska otroka.

Prvi, Michael Temple Canfield, se je rodil leta 1926 v razmerju vojvode z Američanko Kiki Preston. Posvojil in vzgajal ga je ameriški založnik Cass Canfield.

Na to, da je Michael potomec kraljeve družine, sta tisku namignila brat Georga, Edward, vojvoda Windsorski in Laura, vojvodinja Marlborougha, ki se je leta 1960 poročila s Canfieldom.

Drugi otrok je leta 1929 rojena Raine McCorquodale, hči pisateljice Barbara Cartland, ki je bila tedaj še poročena z Alexandrom McCorquodalom.

Še ena zanimivost: Raine je kasneje postala mačeha princese Diane.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prince George, Duke of Kent (@princegeorge.dukeofkent)

Kralj Karel III.

Leta 2016 je moški z imenom Simon Dorante-Day medijem zatrjeval, da je skrivni sin kralja Karla III. in njegove žene Camille.  

Po rojstvu ga je posvojila njegova stara mama, ki je bila, ko je bil spočet, zaposlena pri kraljici Elizabeti II. in princu Philipu.

Ta mu je pripovedovala, da je skrivno dete Karla in Camille, ki sta se mu po rojstvu odpovedala.

Simon je prepričan, da je sedanja kraljica zanosila leta 1965, ko se je zbližala s tedaj še princem in dolga leta, preden se je ta poročil s princeso Diano.  Karel je takrat štel 17 let, torej je teoretično možno, da je spočel otroka.

Po pripovedovanju Simonove babice je Camilla za približno osem mesecev izginila, Karel pa je bil poslan v Avstralijo.

Naključje ali načrt? Kakorkoli, dokaza, da bi bil Simon res otrok sedanjega britanskega kralja in njegove žene, ni.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by King Charles and Queen Camilla fan page♥️ (@king_charles_camilla)

Monaški princ Albert II.

Jazmin Grace Grimaldi je najstarejša hči princa Alberta. Njena mama Tamara Rotolo je princa spoznala leta 1991 na počitnicah na Azurni obali. Parček se je zapletel v kratko romanco, devet mesecev kasneje se je rodila Jazmin, ki do 11. leta ni vedela, kdo je njen oče.

"Od trenutka, ko sem izvedela, kdo je moj oče, sem ga hotela spoznati," je leta 2015 v prvem intervjuju povedala za medije in dodala: "Očetovski lik sem pogrešala. Čudovito je, da sem ga našla, ko sem ga našla in vse od tedaj se odlično razumeva."

A Jazmine ni edina Albertova nezakonska hči.

Princ je bil šest let v razmerju s stevardeso Nicole Costa, ta mu je rodila nezakonskega otroka: sina Aleksandra Grimaldi-Costo.

Princ, ki ima z ženo Charlene devetletna dvojčka Jacquesa in Gabrielle, tudi z Aleksandrom vzdržuje redne stike.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Le Piu Affascinanti Di Milano (@lepiuaffascinantidimilano)

Princesa Margareta

Moški z imenom Robert Brown je prepričan, da ga je 5. januarja leta 1955 rodila sestra kraljice Elizabete II., princesa Margareta, ki naj bi nosečnost skrivala s pomočjo dvojnice.

Po rojstvu je bil kot novorojenček poslan v Kent, saj princesa ni bila poročena in je ravno prebolevala razhod s Petrom Townsendom.

Nikoli ni bilo uradno potrjeno, da je Brown sin princese Margarete, a tudi če bi bil, ne bi imel nobenih možnosti, da bi kdaj zasedel britanski prestol.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Princess Margaret Rose✨ (@margaretmargorose)

Španski kralj Juan Carlos I.

Nekdanji španski kralj, ki je leta 2014 abdiciral s prestola in ga prepustil sinu Felipeju, ima tri uradne otroke. Poleg sedanjega kralja še dve hčerki, princeso Eleno in princeso Cristino.

Leto dni po abdikaciji sta moški in ženska Alberto Sola in Ingrid Sartiau v javnosti zatrjevala, da sta prepričana, da sta otroka nekdanjega monarha.

Več let sta si prizadevala, da bi ju Carlos priznal, ta je vseskozi zatrjeval, da tedaj, ko sta bila spočeta, ni varal svoje žene, kraljice Sofie.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rainhas Trágicas (@rainhastragicas_ofc)

Princesa Diana

Vse od rojstva princa Harryja so se pojavljale špekulacije, da v resnici kralj Karel III. ni njegov oče.

Tako Diana kot Charles sta imela v zakonu več afer in Diana je javno priznala, da je ljubimkala z vojaškim oficirjem Jamesom Hewittom, ki mu naj bi bil Harry močno podoben.

Nikoli ni bilo potrjeno, da Harry ne bi bil kraljevi sin, je pa princ v spominih Spare zaupal, da so ga ti namigi med odraščanjem močno begali.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by princess_diana_forever (@princess_diana_forever1997)

Kapitan Mark Phillips

Mož princese Anne, kapitan Mark Phlillips se je spustil v afero z Novozelandko Heather Tonkin, kratko intimno srečanje je imelo za posledico dete, imenovano Felicity Tonkin.

Phillips naj bi od Heather zahteval, naj opravi splav, ta ga ni poslušala in tako imata Zara Tindall in Peter Phillips, otroka edine hčerke kraljice Elizabete II., ki se je od moža kasneje ločila, polsestro.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

Španski kralj Alfonso XIII

Leandro Ruiz se je leta 1929 rodil kot nezakonski otrok španskega kralja Alfonsa XIII. Uradno priznanje, da je član španske kraljeve družine, je dočakal 74 let kasneje.

Leta 2003 je sodišče določilo, da je Ruiz član španske kraljeve družine  in stric kasnejšega kralja Juana Carlosa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Royals from the past

Povzeto po portalu Now to love.com

Preberite še: Nezakonski otroci, varanje in drugi največji kraljevi škandali v zadnjem stoletju

Morda vas zanima tudi: Urška Klakočar Zupančič: Primanjkuje nam kakovostne vzgoje moških


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)