Vse afere princese Diane in princa Charlesa (ali kdo je večkrat varal)

Tedaj še princ Charles in njegova soproga princesa Diana sta imela v turbulentnem zakonu več ljubimcev oziroma ljubic.

14.11.2022 ob 8:46 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Vse afere princese Diane in princa Charlesa (ali kdo je večkrat varal)

Peta sezona serije Krona je, še preden je prišla na male zaslone, poskrbela za pravi mali vihar.

Nekateri prizori v njej so namreč dodobra razburili tako britansko kraljevo družino kot njene oboževalce in poznavalce.

Zaradi teh so morali snovalci serije celo spremeniti njen žanr in sicer iz zgodovinske drame v zgodovinski fikcijo.

Kakorkoli že, zadnja sezona priljubljene nadaljevanke o britanski kraljevi družini prikazuje veliko temnih plati njenih članov, zlasti pa izvenzakonske podvige princese Diane in tedaj še princa Charlesa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Crown (@thecrownnetflix)

Takole jih je njune afere nanizal portal Harper's Bazaar.

Barry Mannakee

Barry Mannakee je bil Dianin telesni stražar in da, tudi ljubimec, ki je v življenju princese igral pomembno vlogo.

Glede na pisanje spletne strani OprahMag.com je Diana čustva do njega podrobno opisala v posnetkih za svojega učitelja govora Petra Settelena.

Tam pripoveduje, da je bila med letoma 1984 in 1986 močno zaljubljena v nekoga, ki je delal v njenem okolju in čeprav njegovega imena nikoli ne omeni izrecno, so bile glasne domneve, da gre za Barryja, ki je bil leta 1986, uradno zaradi neprimernega odnosa s princeso, premeščen.

Na trakovih, ki so v javnost prišli po Dianini smrti, ga opisuje kot največjo ljubezen svojega življenja, moškega, s katerim bi zlahka pobegnila v neznano ter pustila vse za seboj.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna TKD (@taekwondoista1111)

Mannakee je leta 1987 umrl v prometni nesreči, Associated Press pa je tedaj navajal, da je Diana na posnetkih za učitelja govora dejala, da je bila njegova nesreča z motorjem načrtovana.

"Vse je prišlo na dan in zato je najbrž  moral umreti," je dejala princesa in zaupala: "Nikoli ne bomo izvedeli. A bil je najboljši moški, kar sem jih imela. Srečna sem bila le, ko je bil on zraven. Pred njim sem bila kot majhna, vesela deklica."

James Hewitt

Dianina najbrž najbolj odmevna in v javnosti izpostavljena romanca je bila tista, v katero se je spustila z Jamesom Hewittom. Razmerje z njim se je začelo kmalu potem, ko se je končala zveza z Barryjem.

Kot je Hewitt za knjigo Anne Pasternak Zaljubljena princesa povedal sam, sta se v zvezo spustila leta 1986 in bila v intimnem odnosu vse do leta 1991.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by G

Diana je po poročanju BBC-ja leta 1992 prenehala sprejemati njegove klice. V leta 1999 izdani knjigi je Hewitt razkril, da ga je princesa prosila, če bi njena sinova naučil jahati. "Samo nekaj je šlo narobe. Zaljubila sva se."

Pasternakova v knjigi navaja, da je bil Hewitt med afero pogosto pri njej na obisku v palači Kensington. Sprva ga je bilo strah soočenja s princem, a sta Diana in Charles spala v ločenih sobah.

Po njegovem pripovedovanju je imela ona na postelji več kot 30 plišastih igračk.

Leta 1995 je Diana v intervjuju za Panoramo priznala zvezo s Hewittom in ga omenila v povezavi s knjigo Zaljubljena princesa, pri nastajanju katere je sodeloval: "Da, oboževala sem ga. Zelo sem bila zaljubljena vanj. A na koncu tudi zelo razočarana."

Večkrat so se v javnosti pojavila ugibanja, da je prav James oče princa Harryja, kar pa je palača vselej zanikala.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alanna te conta! (@alannateconta)

James Gilbey

Po pisanju portala Honey se je Diana za časa turbulentnega zakona s Charlesom nemalokrat obrnila na starega prijatelja Jamesa Gilberyja. Večkrat ga je opisovala kot najboljšega zaveznika in največjo oporo.

Njuna ljubezenska zveza je v ospredje stopila v poznih 80-tih, ko so v javnost prišli posnetki njunih telefonskih pogovorov. Zadeva se je imenovala 'Afera hobotnica', kajti takšen vzdevek je on v spornem pogovoru na novoletni večer leta 1989 namenil Diani.

Glede na pisanje portala naj bi tisto, kar se je začelo nedolžno, preraslo v nekaj več in Gilbery je princesi namigoval, naj se igra sama s seboj.

Gilbery je afero vseskozi zanikal in poudarjal, da sta bila z Diano le prijatelja in nič več.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by diana spencer (@diana.the.goddesssss)

Oliver Hoare

Po navedbah časopisa The Mirror je Diana ljubezensko afero s prodajalcem umetnin Oliverjem Hoarejem začela leta 1992. Torej istega leta, ko sta Diana in Charles decembra 1992 naznanila razhod.

Spoznala sta se že nekaj let prej, saj je bil Oliver prijatelj princa Charlesa. V ljubezensko zvezo naj bi se princesa z njim spustila kmalu po smrti njenega očeta, ki je umrl marca 1992.

Hoare je bil 16 let starejši od princese, afera pa se je končala, saj naj bi njegova žena zagrozila z ločitvijo, če ne prekine zveze s princeso Diano.

Camilla Parker Bowles

Zveza med Camillo in tedaj še princem Charlesom se je začela v zgodnjih 70-ih letih prejšnjega stoletja, a sta ostala tesno povezana tudi, ko sta bila oba v zakonu z drugimi. Po pisanju časopisa People naj bi razmerje popeljala na telesni nivo leta 1986.

Leta 1993 je bil nujna afera razkrita, saj so tedaj v javnost prišli pikantni telefonski pogovori in povzročili škandal v kraljevi družini. Leta 1995 je Diana v pogovoru za oddajo Panorama razkrila, da je bila v njenem zakonu gneča, saj so bili v njej vedno trije.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Living Royal Blog (@livingroyalblog)

Camilla se je ločila januarja 1995, Charles avgusta 1996, par se je po turbulentnem začetku in nadaljevanju zveze na koncu poročil in Camilla je sedaj kraljica soproga kralju Karlu III.

Barbra Streisand?!

Čeprav so princa v njegovem življenju povezovali z mnogimi damami, se je večina romantičnih podvigov odvijala pred poroko z Diano.

Je pa časopis Town & Counrty povzel knjigo Igra kron: Elizabeta, Camilla in Kate v kateri piše, da se je najbrž nekaj pletlo med Charlesom in Barbro Streisand.

Avtor Christopher Andersen pravi, da se je Charles z igralko prvič srečal leta 1972 in čez 20 let oživil iskrico, saj naj bi imel z njo skrivno srečanje v Los Angelesu v hotelu Bel Air.

"Nekaj se je med njima dogajalo in Diana je za to vedela," navaja avtor.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Just Another movie nerd (@cinemafilmsart)

Nikoli ni bilo uradno porejeno, da bi imel princ z igralko tudi v resnici ljubezensko afero, se pa je ta nekoč pohvalila, da bi bila, če bi tedaj zaigrala prav, lahko prva judovska princesa.

Preberite še: To je bila »zlobna mačeha« princese Diane

Morda vas zanima tudi: FOTO: Takšna bi bila danes princesa Diana (in drugi, ki so nas prezgodaj zapustili)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)