Neisha: Moje otroštvo ni bilo preprosto. Sploh, ko je oče zbolel

V intervjuju za Onoplus boste priznano pevko Neisho spoznali v povsem drugačni luči.

28.3.2023 ob 11:55 | Foto: Roman Šipić/Delo | Avtor: Da. M.

Neisha: Moje otroštvo ni bilo preprosto. Sploh, ko je oče zbolel

Odlična vokalistka, skladateljica in klaviaturistka Neisha trenutno navdušuje s pesmijo Res je čudno, ki jo poje v duetu z Matevžem Šaleharjem – Hamom. Povsem nič čudnega pa ni, kako iskrena in zgovorna je bila Neisha v pogovoru z novinarko Petro Kušar, kateri je zaupala marsikaj, kar o Neži Buh, kot je njeno pravo ime, še niste slišali.

Za Onoplus sta se dotaknili njenega otroštva in odraščanja z očetom znanstvenikom: »Moj oče, ki je po poklicu znanstvenik, je veliko časa preživel v domačem laboratoriju in v njem izvajal divje eksperimente. Velikokrat je vse letelo po zraku.

Zasnoval je veliko patentov, hkrati pa je tudi profesionalni glasbenik, trobentač. V družini nas je bilo šest otrok. Bili smo kar podivjani. Že zgodaj smo se iz Ljubljane preselili v odmaknjeno vasico Hlavče Njive nad Gorenjo vasjo. Glasba nam je bila položena v zibelko, vsak od nas je igral svoj inštrument.  

Sicer pa moje otroštvo ni bilo preprosto. Sploh ko je oče zbolel, ni bilo lahko finančno shajati. Moja mama je po izobrazbi babica, vendar je ostala z nami otroki doma. To je bil za nas kar luksuz, saj je poskrbela, da smo bili vsi deležni zadostne mere pozornosti.

Pri takemu številu otrok je to redkost. Tudi kar se tiče glasbe, smo imeli podporo. Vsak je dobil svoj inštrument. Šele zdaj se zavedam, kakšna investicija je to.

Ves čas sem se morala odločati med tem, ali bom jaz tepla njih, ali pa bodo oni mene.

V času pubertete smo si šli včasih tudi precej na živce. Med nami so bile vedno neke bitke za pozornost staršev. Če mame ne bi bilo doma, bi bili verjetno kar divji in nevzgojeni. Naše otroštvo je bilo divje tudi zato, ker smo se preselili v odročen kraj.

Z lokalnimi otroki se sprva nismo ujeli, ker so na nas gledali kot na mestne otroke, ki se imajo za večvredne. Med nami je bilo veliko pretepanja in zafrkavanja. Ves čas sem se morala odločati med tem, ali bom jaz tepla njih, ali pa bodo oni mene. Socializacija je bila mučna, vendar smo z brati in sestrami držali skupaj.«

In tako je še danes, še danes so z brati in sestrami zelo povezani, pripoveduje Neisha v nadaljevanju pogovora. Pevka pa se je odprla tudi o svoji dolgoletni zvezi, v kateri je trpela in zaradi katere kar dve leti ni spala. Takrat je, pripoveduje, tudi karierno šla povsem navzdol. Kako se je rešila in s kom je zdaj našla srečo, preberite na portalu Onaplus.

Preberite še: Tea Delena, mamica in podjetnica: Trenutno je zame največji izziv priprava na četrtega otroka

Morda vas zanima tudi: Neverjetna življenjska zgodba Louisa Vuittona, pri 13 pobegnil od doma in prepešačil Francijo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)