Manca Špik: Otroci smo večino časa odraščali kot samorastniki

Manca Špik je v pogovoru med drugim zaupala, kako se je začela njena pevska kariera in kako se njen donos s hčerko razlikuje od odnosa, ki ga je imela s svojimi starši.

5.4.2023 ob 8:50 | Foto: Marko Delbello Ocepek | Avtor: M. FL.

Manca Špik: Otroci smo večino časa odraščali kot samorastniki

Pevka gorenjskih korenin Manca Špik se je širši javnosti kot samostojna izvajalka prvič predstavila na festivalu Melodije morja in sonca leta 2005, od tedaj je stalnica na naši glasbeni sceni.

V pogovoru s Petro Kušar je za Onoplus odkrito pripovedovala o odraščanju, o pevski karieri in o osebnem življenju.

Povedala je, da kot otrok ni razmišljala, da bi postala pevka, kajti to željo je imela njena starejša sestra, a je naključje hotelo, da je namesto nje nekajkrat stopila na oder in ugotovila, da je rojena zanj.

Trenutno s sedemletno hčerko Lano živi v Ljubljani, kar ji odgovarja, saj ima vse, kar potrebuje, na dosegu roke, vendar razmišlja, da bi se na stara leta vrnila v Bohinjsko Belo, kjer je odraščala.

Prav z rojstvom deklice se je, kot je dejala, njeno življenje postavilo na glavo: "Sprejela sem največjo odgovornost v svojem življenju; postati čudovita, sočutna mama. Mislim, da sem to zahtevno nalogo dobro opravila. Lana je namreč deklica, polna ljubezni in veselja."

Čeprav se zaveda, da so ji starši med odraščanjem dali vse, kar so ji lahko, so bili zaradi narave njihovega poklica pogosto odstotni, zato se sama trudi, da bi bila vedno ob hčerki, njej na voljo in sta oblikovali čisto svojo rutino ali, kot je dejala Manca, babji večer.

Pevka je odkrito spregovorila tudi o razhodu s hčerkinim očetom in dejala, da je bila odločitev, da se z deklico izselita iz doma, kjer sta živeli z bivšim partnerjem težka, a v zavedanju, da lahko otroku nudi več, kot bi mu v zvezi, z njo ni odlašala: "Otrok potrebuje stabilnost in mir, zato je zanj bolje, da se starša, če nista za skupaj, razideta."

Več o tem, kaj Manco poleg petja in druženja s hčerko še osrečuje, kaj bi počela, če je ne bi zaneslo v pevske vode in kakšni so njeni načrti za prihodnost pa preberite v celotnem intervjuju na portalu Onaplus.

Preberite še: Neisha: Moje otroštvo ni bilo preprosto. Sploh, ko je oče zbolel

Morda vas zanima tudi: Ditka: V mojem življenju bi zevala praznina, če bi izbrala drugače


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)