Meta Hrovat: Šele zdaj vidim, kako deluje naša družina

25-letna smučarka Meta Hrovat je spregovorila o življenju po hudi nesreči med turno smuko, svojih načrtih in morebitni vrnitvi na bele strmine.

29.3.2023 ob 1:40 | Foto: Blaž Samec/Delo

Meta Hrovat: Šele zdaj vidim, kako deluje naša družina

Nekdanja alpska smučarka Meta Hrovat je v intervju za Onoplus novinarki Špeli Robnik podrobno opisala proces okrevanja po hudi nesreči, ki jo je doživela med turnim smučanjem. Pogovarjali sta se o vseh vedenjih, ki se človeku zgodijo, ko je soočen s tako poškodbo in spoznanjem o krhkosti življenja.

Hrovatova pa je izpostavila tudi, da šele zdaj spoznava, kako sploh deluje in funkcionira njena družina. »Pravzaprav razmišljam precej drugače kot sem pred nekaj meseci, ko sem se odločila za odhod iz smučanja. Veliko stvari se mi je zgodilo. Doživela sem zimo, ki je bila drugačna od vseh prejšnjih.

Videla sem tudi, kako je imeti neko rutino doma, kako deluje naše podjetje, kako sploh deluje naša družina.

Tega dejansko nisem vedela, saj me toliko časa ni bilo doma. Dejansko šele zdaj zares spoznavam svojo družino. Ta spoznanja so zanimiva, marsikaj te prizemlji.

Tudi na smučanje gledam drugače, zlasti na ljudi, ki ga spremljajo, in šport nasploh. Ko vidim, kaj ta dejansko pomeni ljudem, mi postane toplo pri srcu.

Nekdaj sem vsak svoj slab rezultat videla tudi skozi negativne komentarje, mislila sem, da ljudje mislijo slabo o meni, a dejansko ni tako. Imam bolj odprt pogled na življenje in na šport. Hvaležna sem za te mesece, ki so za mano, naučila sem se marsikaj,« je v intervjuju povedala smučarka.

Cel pogovor si lahko preberete na portalu Onaplus.

Preberite še: Nina Grilc po smrti moža Marka: »Včasih solze zadržujem cel dan«

Morda vas zanima tudi: Meta Hrovat: V zadnjih dveh letih se mi življenje postavlja na glavo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)