Zmenek brez poljuba

Če sta se zmenila za drugi zmenek, ni razloga za skrb.

20.10.2016 ob 2:10

poljub_shutterstock_346427855.jpg

Bila sta na prvem zmenku, ki pa se je končal brez poljuba. Celo brez tistega na lica. Upali ste na drugačen razplet in sedaj se sprašujete, kaj je šlo narobe. Najbrž se odgovor na vprašanje, zakaj se vajine ustnice niso srečale, skriva v katerem od sledečih razlogov.

Več koristnih namigov najdete na Facebooku.  

Ni prepričan, ali vam je všeč

Morda ste povsem podzavestno storili ali rekli nekaj, kar je v njem zbudilo dvom v vaše občutke in se mu sploh ne sanja, da vas je povsem prevzel. Če bo tudi na naslednjem zmenku okleval, mu z besedami (pohvalami) ali dejanji (tesnim objemom) nakažite, da je zadrega z njegove strani povsem odveč, in mu tako zagotovite pravo mero samozavesti, s pomočjo katere bo upal stopiti korak naprej. Ali ga storite in ga prvi poljubite vi.

Ni (še) povsem prepričan v lastna čustva

Seveda je tudi to mogoče. Všeč ste mu bili, vendar je šlo na prvem zmenku kaj narobe in je vanj vsadilo dvom v lastne občutke. Sta se pogovarjala o kateri od perečih tem in ste zavzeto zagovarjali svoja stališča, ki so se razlikovala od njegovih? Lahko v tem tiči razlog. A ker vas je povabil na drugi zmenek, je pripravljen na še eno priložnost, ki jo oba bolje izkoristita.

Je mnenja, da se nikamor ne mudi

Morda ste pustili vtis, da sodite med dekleta, ki niso za poljube na prvih zmenkih ter se boji, da bo, če bo hitel, zapravil vse možnosti. Če razlog tiči v tem, se vas med zmenkom zagotovo ni veliko dotikal. Lahko je v ozadju versko prepričanje ali dejstvo, da je pred nedavnim končal razmerje in da se resnično ne želi brezglavo podati v nov odnos. Če gre za katero od teh možnosti, jo boste zagotovo izvedeli na naslednjih zmenkih, ko bosta bolje spoznala drug drugega in vama lastne vrednote ter načela.

Lahko je kriva trema

V glavi si je izdelal popoln scenarij, a v trenutku, ko bi ga moral udejanjiti, se je zaradi prevelikega pritiska ustrašil. Morda je v zmenkih malce zarjavel in je zaradi nervoze pozabil na to, da bi se nagnil k vam in vas poljubil, čeprav je to nameraval. Lahko ga je motila množica, ki vaju je obdajala. Dobra stvar: zagotovo bo že na naslednjem srečanju te zadrege premagal.

Kaj lahko njegov zadah z njim ni hotel sodelovati

Kaj je jedel za večerjo? Ribo s česnom? Ta se mu je seveda maščevala z groznim zadahom. Slab zadah se lahko pojavi tudi zaradi nervoze. Kdo ve, morda je bil kriv vaš, pa se tega sploh niste zavedali. Če se razlog skriva v tem, vam bo to povsem jasno na drugem zmenku, ko bo iz žepa izvlekel mentolove bombončke.

Z vami se igra

Lahko ima načrt. Prvi zmenek brez poljuba je njegova strategija. Se vam je približal in se nato odmaknil? Je umikal pogled? Je poljub sicer omenil, a sta se brez njega razšla? Na podlagi njegovega obnašanja kaj lahko zaključite, da se igra malce nedostopnega. Morda se hoče res prepričati v svoja in vaša čustva ali čaka, da boste prvi korak storili vi.

Če se vam nič od naštetega ne zdi verjetno, ga na katerih od naslednjih srečanj preprosto vprašajte, zakaj vam na prvem ni privoščil sladkega poljuba. Zagotovo vam bo razlog vsaj namignil ali vam odkrito povedal, v katerem grmu je tičal zajec. Čeprav to potem, ko bosta vse sladkosti uživala na naslednjih zmenkih, sploh ne bo več pomembno.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)