Najslabše ideje za prvi zmenek

Da ne boste presenečeni, če ne bo naslednjega.

15.9.2016 ob 10:25

zmenek_shutterstock_105490538.jpg

Načrtovanje prvega zmenka ni mala malica, še posebej, če nimate ideje, kje naj bi ta potekal. Razmišljajte o nevtralnem okolju, kjer se bosta oba počutila prijetno, kjer nihče ne bo bolj doma od drugega in niti pomislite ne na pico pred televizijo na domačem kavču. Vas zanima seznam desetih najslabših krajev za prvi zmenek? Nanizali so jih tisti, ki se na ta srečanja in na njihov vpliv na kasnejši razvoj dogodkov, dobro spoznajo.

Restavracija s hitro prehrano

"S tem boste drugi strani sporočili, da prav radodarni niste. Seveda si želite čim bolj sproščenega okolja, a takšne restavracije prihranite za katerega od naslednjih srečanj. S prvim zmenkom nekomu želite sporočiti, da je poseben. Naj bo nekaj, kar si bo druga stran zapomnila, ne hamburger in krompirček z omako," svetuje Jenny Apple, ženitna posrednica iz Los Angelesa.

"Praviloma hitro restavraciji izberejo tisti, ki že spočetka malce dvomijo, da bo zmenek uspel in si tako zagotovijo možnost za hiter pobeg, pred tem pa lahko še napolnijo želodec. Vsekakor slaba izbira, če iščete pravo ljubezen," se strinja Katie Chen, načrtovalka zmenkov iz Južne Kalifornije.

Film in pica

Na domačem kavču. "To ni zmenek, to je lenoba. Velikokrat je dogajanje v razmerju mogoče predvideti po prvem zmenku. V tem primeru najbrž ne bo nobenega dvorjenja, nobenega spoštovanja in nobenih drobnih pozornosti, saj se vam še za prvi zmenek ne ljubi potruditi," meni Lori Zaslow, ustanoviteljica projekta Sorodna duša, kjer skušajo združiti prave pare.

prvi zmenek.jpg

"Film in pica sodi med najslabše možnosti na seznamu. Je žaljiva, nakazuje na lenobo in pomanjkanje domiselnosti. Prav tako sporoča, da si nekdo nadeja hitrega razvoja dogodkov, dvorjenje pa ne pride v poštev," pravi Amy Andersen, ustanoviteljica podjetja za načrtovanje zmenkov iz San Francisca.

Bar, v katerem ste stalna stranka

"Izbira bara v soseščini, kjer vas vsi poznajo nakazuje, da ste oseba, ki ne upa pokukati izza svojih meja in ste radi v svoji coni ugodja. Poleg tega se bodo vsi, od natakarja do gostov, vtikali v vas, saj vas dobro poznajo," pravi Jacqueline Nichols, ženitna posrednica iz Portlanda.

"Slaba ideja iz dveh razlogov: prvič, vaš spremljevalec (spremljevalka) bo takoj vedela, da redno zahajate v bar in drugi: vaši običajni pivski prijatelji vam bodo kaj lahko naredili sramoto," opozarja Ashley Arn, organizatorka zmenkov iz Santa Monice.

Družinsko srečanje

"Družinska srečanja so slaba ideja. Nihče noče prenašati zasliševanja radovedne tete, ki jo že na prvem zmenku zanima, če bosta imela otroke," meni Francesca Hogi, ženitna porednica iz New Yorka.

"Ne vem, zakaj bi komu pri zdravi pameti sploh prišlo na misel, da bi na prvi zmenek nekoga povabil na družinsko srečanje. To je mučenje. Prvi zmenek pomeni dva, ki se spoznavata brez kakršnih koli motenj. Na družinskem dogodku to ne bo mogoče," se strinja tudi Jenny Apple.

Tečaj joge

"Nekateri pač vadbo razumejo kot svoj življenjski slog. In zato se jim zdi prvi zmenek v telovadnici odlična ideja. A vendar lahko življenjske sloge drug drugega spoznata tudi brez znoja in sopenja. Ne obremenjujte srca na prvem zmenku," svetuje May Hui, organizatorka srečanj iz Južne Kalifornije.

"Medtem, ko bodo nekatere ženske res morda navdušene nad dejstvom, da sta v istem fitnes kultu, oprostite klubu, se večina želi predstaviti v najboljši možni luči (in vonju) ter na zmenku brez znoja. Skupna vadba kasneje, seveda, za prvi zmenek pa je priporočljivejša zdrava večerja," pravi Jenny Apple.

Zabava za vaš rojstni dan

"Na njej bo preveč prijateljev, ki bodo želeli z vami preživljati čas. Vsi bodo osredotočeni na vas in na koncu vam ne bo prav nič dišalo zabavati nekoga, ki ste ga komaj spoznali," na past opozarja Jennifer Zucher, ženitna posrednica iz New Yorka.

"Zelo neprimerno. Zlasti za osebo, s katero ste prvič na zmenku. Med vaše prijatelje je vržena, preden spozna vas. Prav tako neprijetno bo tudi za vse povabljence, ki se bodo celo noč spraševali, koliko vam tisti, ki ste ga povabili, sploh pomeni. Da mu ne boste mogli nuditi prave pozornosti, je najbrž odveč opozarjati," Fay Goldman, ženitna posrednica iz New Yorka .

Poroka

"Srečno do konca svojih dni, prijatelji, sorodniki, čustva, malce preveč za prvi zmenek. In spremstvo na celotni poroki je malce prevelika zahteva," odločitev kritizira Francesca Hogi.

"Povabilo na poroko pošilja zelo nenavadne, mešane signale glede načrtov v prihodnosti. Poleg tega bo vaša spremljevalka (ali spremljevalec) v veliki zadregi pred družino in prijatelji, če se zadeve ne bodo izšle," opozarja Jacqueline Nichols.

V celi gruči prijateljev

"Žurka s prijatelji na spremljevalca ustvarja velik pritisk, saj vas želi navdušiti ter hkrati očarati celotno družbo," meni Samantha Burns, načrtovalka zmenkov iz Bostona.

"Skupinski zmenki so vabljivi, saj nekoliko zmanjšajo pritisk. A vendar jim v celoti nasprotujem. Menim, da je prvi zmenek namenjen dvema, da se spoznata in presodita, ali sta si morda usojena. To je težko, če je vedno gneča," pravi Neely Steinberg, ženitna posrednica iz Bostona.

Adrenalinski park

"Ravno nasprotno od zmenka v hitri restavraciji. V takšnem parku sta praviloma cel dan, prvi zmenek pa naj ne bi trajal več kot uro, uro in pol. Čeprav je čudovit, je bolje oditi in zbuditi pričakovanje, kako bo naslednjič,« svetuje Katie Chen.

"Čeprav je skupno preživljanje celega dneva lahko čudovit način spoznavanja, kako močno sta povezana, počakajte s takšnimi zmenki vsaj mesec dni. Ali dva. Raziskave kažejo, da možnosti za drugi zmenek znatno padejo, če je prvi daljši od dveh ur in pol," opozarja Samantha Burns.

Zelo glasen klub

"Razen, če sta Beyonce ali Usher, bodo vajini plesni koraki kaj lahko dejavnik, ki bo ohladil zadeve. Poleg tega se ne bosta mogla pogovarjati, saj je glasba preglasna, pa tudi množica v njih ni ravno tiha," je prepričana Ashley Arn.

"Kaj? Nič ne slišim! Dober prvi zmenek pomeni veliko pogovora, ki pa je v glasnem klubu močno okrnjen in komaj lahko slišita drug drugega. Pustite jih za kasnejša srečanja," svetuje Samantha Burns.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)