Zabavna, a še kako učinkovita vadba

Obstajajo aktivnosti, s katerimi mimogrede pokurite več kot sto kalorij.

11.4.2016 ob 9:45

ples_micna.jpg

Najboljše rezultate obljublja vadba, ki jo z veseljem izvajate mimogrede in tako na zabaven način oblikujete telo ter krepite kondicijo. Če niste ravno pristaš teka, ki nedvomno velja za eno najučinkovitejših telesnih aktivnosti, si poglejte tri prav tako izjemno pozitivne, le nekoliko zabavnejše nadomestke zanj, s pomočjo katerih mimogrede porabite veliko džulov (kalorij).. 

Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Hoja. Na moč podcenjena vadba za katero si mnogi upajo trditi, da je neučinkovita. A prav ti so še kako v zmoti. Med hojo, pa naj gre za običajno ali hitro, pridno izginjajo džuli, se krepi kondicija ter oblikuje telo. Najučinkovitejša je sicer tista po razgibanem površju ter med katero spreminjate intenziteto koraka, torej prehajate iz počasnejšega v pospešenega in znova nazaj. Na takšen način z njo lahko izgorite prav toliko džulov, kot s tekom.

hooja_shutterstock_289807334.jpg

Ples. Pravite, da ne znate plesati? Plesni koraki tu ne igrajo posebne vloge. Pomembno je le, da najdete pravo glasbo. Takšno, ki vam je všeč, ob njej poskakujete, skačete, se vrtite, tekate, skratka se ji povsem predate, se pri tem dodobra preznojite in porabite znatno število džulov oziroma kalorij. Če se boste plesu predali v dvoje, še toliko bolje. Z vidika zabave, namreč.

plesshutterstock_239417140.jpg

Plavanje. Plavanje je odlična vadba, med katero deluje čisto vsaka mišica telesa. Je torej izvrstna oblika rekreacije, ki krepi organizem, veča kondicijo in med katero izgori znatno število džulov. Vseeno je, ali plavate od enega do drugega roba bazena, izvajate vodno aerobiko ali se v vodi zabavate drugače. Plavanje je vedno izvrstna terapija.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)