Za užitkarice: Najbolj sproščujoči načini porabe džulov (kalorij)

Zanje ne boste potrebovali trenirke in ne superg.

28.5.2017 ob 5:00

kopel.jpg

Končno dobra novica. Obstajajo načini, ki zagotavljajo porabo na stotine džulov (kalorij), ne da bi sploh stopili v telovadnico. Ali na tekaško stezo doma. V resnici gre za dejavnosti, ki energijo trošijo tedaj, ko vi samo uživate. Spoznajte katere imamo v mislih in kako jih izkoristiti.

Več zanimivih dejstev najdete na Facebooku.  

Privoščite si kopel

Ste pod stresom? Torej si privoščite toplo, prijetno kopel. Nedavna študija angleške univerze Loughborough je pokazala, da v uri namakanja v vroči vodi, temperature približno 40 stopinj Celzija, telo potroši do 544 džulov oziroma 130 kalorij. Res je, po kopeli velja koži nameniti izdatno nego z vlažilnim losjonom, a vendar je to majhen davek za vse pozitivne učinke.

PREBERITE še // Kopel, ki sprosti

Sprehodite psa

Seveda imate obvezno, 20 minutno rutino, med katero svojega ljubljenčka peljete okoli bloka, a če boste čas nekoliko podaljšali, se bosta vi in vaš Floki počutila bolje. Med sprehodom namreč lahko porabite 942 džulov (225 kalorij) na uro. Da hoja v družbi štirinožnega prijatelje deluje sproščujoče, pa tako ali tako že veste.

Privoščite si masažo

Najbrž najbolj priljubljena aktivnost za porabo energije. Med ležanjem na masažni mizi ob pravilnih prijemih telo v eni uri pokuri približno 293 džulov (70 kalorij). Nedvomno boljši način, kot tek na tekaški stezi.

PREBERITE še // Mogočna točka na stopalih

Privoščite si dremež

Malo biologije: telo energijo potrebuje za čisto vsako dejavnost. Za dihanje, za prebavljanje kosila in tudi za spanje. Tudi med počitkom po kosilu izgori 284,7 džulov (68 kalorij). Pomislite, kako na vaš pas šele učinkuje nočni spanec.

Smejte se s prijatelji

Vsi vemo, da je po dolgem, napornem in stresnem dnevu zlahka odpovedati načrte s prijateljicami, kar je škoda. Druženje ne samo, da omili stres, kot je dokazala študija univerze Vanderbilt, v 15. minutah smeha telo porabi tudi do 168 džulov oziroma 40 kalorij. Koliko jih torej kar mimogrede pokurite, ko se v dobri družbi od srca smejite cel večer.

PREBERITE še // Kdaj je prijateljica pomembnejša od fanta

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)