Jutranje navade, s katerimi boste džule kurile cel dan!

Bi si želeli, da bi telo delalo vam v prid tudi, ko ne telovadite? Potem berite dalje.

18.11.2015 ob 7:30

shutterstock_199337396.jpg

Če bi se radi celo leto hvalili s fit postavo, in ne samo tik pred poletjem, v življenje vpeljite nekatere spremembe, ki naj postanejo vaše navade in vse ostalo bo prišlo samo od sebe.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Vaša jutra (ali dopoldnevi) naj od zdaj naprej vključujejo 5 ritualov:

1. Telovadba. Že več raziskav je pokazalo, da ljudje, ki se zjutraj prepotijo, čez dan pokurijo veliko več džulov. Izgovorov pravzaprav ne bi smelo biti več - odpravite se na hiter tek, potelovadite kar v domači dnevni sobi ali pa se na delo opravite s kolesom!

2. Dodajte intenzivnost. Dobra novica za vse, ki ste omejeni s časom: hitre in eksplozivne vadbe bodo pomagale pokuriti več džulov (kalorij), kot zmerne, daljše vadbe. Poskusite tabato, ki vam lahko vzame samo 4 minute! Kako deluje, si preberite v članku Vadba, ki vzame le 4 minute, a dela čudeže.

shutterstock_98119625.jpg

3. Ne izpuščajte zajtrka! Če imate prenatrpan urnik, ne pustite, da bi trpel prav zajtrk, ki je najpomembnejši obrok dneva. Vsakodnevno poskrbite, da boste dan začeli z zdravim in hranljivim zajtrkom. V kolikor vam to povrzoča težave in nimate niti ideje, kje zaćeti in kako ga pripraviti, si brž preberite članek Recept za uspeh: najlažji in najhitrejši zajtrk.

4. Poskrbite za mišice. Če ste pridni in dosledni pri kardio vajah, teku in kolesarjenju, nikar ne pozabite še na vaje za moč. Ne bojte se uteži, saj vam lahko zelo pomagajo do fit postave. Zapomnite si: suha postava je "out", fit je "in". Več o vajah za moč si preberite v članku Pet pomembnih faktorjev pri vajah za moč .

5. Ne pozabite na dopoldanski prigrizek. Tri ure po zajtrku je čas za lahek in zdrav prigrizek. Izberite priljubljeno sezonsko sadje, nekaj oreščkov in navaden jogurt. Zelo dober prigrizek je tudi narezan korenček, žlička naravnega arašidovega masla in banana. Izogibajte se kupljenim prigrizkom kot so čokoladice in tablice, predvsem pa se naučite reči ne pekovskim izdelkom.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)