Tamara Simovič: Od popolne preobrazbe postave, do nosečniškega trebuščka

Kako zelo imenitno je žensko telo, že vemo. Skozi kakšne šoke in spremembe gre, ko oblikuje in nosi otroka, pa tudi prej in potem, ko ga skušamo izklesati v obliko, ki nas bo navdala s samozavestjo. O tem veliko ve Tamara Simovič, gospodična, ki se s takimi izzivi odlično spopada. A ne od vedno …

23.1.2019 ob 4:34

tamara_simovic_telovadba_fitnes_hujsanje_nosecnost_intervju_micna.jpg

Tamarino zgodbo smo spremljali že od začetka njene preobrazbe (in jo lahko preberete TUKAJ). Tamara namreč nikoli ni bila velika ljubiteljica športa, tudi v kakovost hrane, ki jo uživa, se ni prav natančno poglabljala. To je bila zadnjo vedno zadnja stvar. Dokler se pred nekaj leti ni odločila, da je čas za spremembe.

Od začetne odločitve, prvih diet in uvajanja telovadbe je doživela veliko padcev. Nato se je začela izobraževati, kako do rezultatov brez mučenja in občutka, da je nekaj treba.

Poleg tega, da dela v organizaciji dogodkov in produkciji oglasov, je danes tudi osebna trenerka z neverjetno bazo sledilcev – zgolj na Instagramu jo spremlja več kot 100 tisoč ljudi!

Lastno izkušnjo je namreč vzela kot izziv, da lahko danes drugim pomaga premagovati iste dileme, skozi katere je šla sama. A od najinega zadnjega intervjuja je minilo že kar nekaj časa in stvari so se zanjo spet obrnile za 180 stopinj. Kako, preverite v svežem intervjuju.

Od najinega prvega intervjuja na Mični je minilo leto in pol, v njem pa sva govorili o vaši popolni telesni transformaciji in tem, kako se vam je življenje v zadnjem letu obrnilo za 180 stopinj. A kot kaže je bil to šele začetek. Kaj vse se je torej spremenilo od najinega zadnjega pogovora?

Od najinega zadnjega intervjuja se je spremenilo kar precej (smeh)! Največja sprememba je zagotovo ta, da pričakujem otročka, kar je moje življenje malce postavilo na glavo. Posledično sem morala precej stvari prilagoditi – tako treninge, kot posel in še kaj drugega. K sreči je vmes nastala tudi Popolna bejba, program, ki sem ga ustvarila skupaj s Popolno postavo, s katerim se bodo lahko punce še naprej pridno gibale tudi med mojo odsotnostjo.

Kdo, oziroma kaj je Popolna bejba? Komu je namenjena?

Glavni namen mojega programa je bil ustvarjati samozavestne ženske. Takšne, ki svoje življenje vzamejo v svoje roke, se imajo rade in se posledično ne bojijo izzivov, ki jim priletijo pod noge. Popolna bejba je nastala ne zgolj kot trening program, ampak nekakšno vodilo do tega, da se imamo rade. Pomemben del tega nam je tudi vizualna podoba, oziroma to, kako se počutimo v svojem telesu. Zato je Popolna bejba namenjena prav vsaki ženski, ki zjutraj vstane in se v svojem telesu ne počuti odlično. Prepogosto nas prav to omejuje pri doseganju večjih ciljev.

Nosečnost v svetu freelancerstva pomeni vsaj leto odsotnosti iz posla, kateregakoli že. Kaj pa to pomeni za tiste, katerih posel je oblikovanje telesa, ki že med nosečnostjo naredi kup čudežev?

V resnici sem med nosečnostjo odkrila novo strast v svojem poslu. Pomoč svežim mamicam in nosečkam se je izkazala za neverjetno hvaležno vlogo. Ogromno se nas med nosečnostjo in po porodu sooča z težavami – hujšimi, kot zgolj par dodatnih kilogramov, zato se bo moje "leto odsotnosti" po vsej verjetnosti sprevrglo v ustvarjanje česa novega na tem področju.

Samo na Instagramu vašo pot spremlja več kot 100 tisoč ljudi. Kako so se na novičko o novi materinski vlogi odzvali vaši sledilci?

Iskreno – me je bilo kar malo strah, kako se bodo na novičko odzvali sledilci. Mislila sem, da jih je večina z mano zato, ker sem fit in z njimi delim nasvete, kako naj bodo fit tudi oni. Ampak, na moje presenečenje so bili odzivi izredno pozitivni. Moja publika se je malce spremenila, ampak na bolje. Odletelo je namreč kar nekaj moških sledilcev, pridobila pa sem super mamice in nosečke.

Z njimi poleg nasvetov za vadbe in prehrano delite tudi lasten napredek, odkar ste z njimi delili veselo novico, pa spremljajo tudi vašo nosečnost. Ste že razmišljali o tem, koliko boste z njimi delili, ko bo malček prišel na svet?

S partnerjem sva imela seveda debato tudi na to temo – ali malčka izpostavljati temu svetu ali ne. Iskreno – še zdaj nimam nekega pravega odgovora na to, tako da se bom verjetno držala svojega standardnega načela – delaj po občutku in se drži tega, kar se ti v tistem trenutku zdi prav.

Kako se pripravljate na prihod novega družinskega člana?

S pripravami sem v resnici začela šele zdaj – ko me že hudo stiska čas, ki ga še imam preden pride. V svetu freelancerstva posel težko stoji, noseča ali ne. Tako, da sem do zdaj večino pozornosti usmerjala predvsem v to, da sem uredila čim več posla za naprej, predala stranke in se z vsemi naročniki dogovorila o tem, kako bo vse skupaj teklo v času moje odsotnosti.

Če ste zamudili Mičnin prvi intervju s Tamaro o njenih začetnih bojih s kilogrami, ga lahko preberete TUKAJ, njeno pot pa lahko še naprej spremljate na njenem Instagramu.

Avtorica: Maja Fister
Foto: Instagram/Tamara Simovič

PREBERITE ŠE: "Pride dan, ko nismo na prvem mestu. Ko se vsem godi ista krivica. Ko vse boli." (piše: Maja Fister) ALI Kako preprosto je biti zloben prek ekrana

PREBERITE TUDI: Zakaj kradeš mojo energijo? Ni zate!


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)