Preprosti triki, ki v petih minutah preženejo stres

In prinašajo takojšnje olajšanje.

28.12.2016 ob 7:39

sproscane.jpg

Čeprav ste še tako izurjeni v nastopanju v javnosti, lahko velika predstavitev še vedno v vas izzove zvrhano mero napetosti, treme in stresa. Povišan srčni utrip, tresoče se roke in znojenje so tisti, ki vas izdajajo. Ti se pojavijo tudi tedaj, ko vas v stres spravlja obsežen seznam vsega, kar še morate postoriti. Da bi vse izzive premagovali lažje in bolj spročeno, poglejte pet preprostih načinov, ki v trenutku preženejo napetost ter prinesejo olajšanje.

Več namigov za zdrav življenski slog najdete na Facebooku.

Dihajte samo skozi eno nosnico

Da ta tehnika deluje dokazuje dejstvo, da jo mojstri joge prakticirajo že dolga stoletja. Izvajate jo takole: udobno se usedite, levo nosnico zamašite s sredincem in kazalcem leve roke, ter globoko dihajte samo na prosto nosnico. Nato s prstoma desne roke zamašite desno. Na vsako dihajte od ene do treh minut in napetost, stres ter tesnobnost bodo izginili.

Skuhajte si skodelico zelenega čaja

Zeleni čaj zaradi svoje sestave blaži občutke napetosti in stresa. Za te učinke je zaslužna zlasti snov epilagokatein (EGCG), ki učinkovito pomirja in umirja srčni utrip. Na živčevje pozitivno vpliva že vonj čaja, po zaužiti skodelici napitka pa se boste resnično počutili bolje.

Štejte vzvratno

Morda se sliši nekoliko za lase privlečeno, a verjemite, ko boste preizkusili to tehniko, boste morali priznati, da je učinkovita. Kadar štejete nazaj, morate biti bolj pozorni na to, katero število pride naslednje, s tem nekoliko pozabite na stresen sestanek, ki vas čaka, napetost popusti in v sejno sobo vstopite bolj pomirjeni.

Poslušajte priljubljeno pesem

Ne glede na to, kakšno glasbo imate radi, takoj, ko si jo zavrtite, priljubljena melodija odpihne stres in vam zagotovi moč ter voljo za premagovanje vseh izzivov.

Spodbujajte sebe

Resno pomaga. Poglejte se v ogledalo in si glasno govorite stvari, za katere si želite, da bi se zgodile. Lahko si jih ponavljate tudi v mislih. Takšno početje ima na podzavest čudodelni učinek. »Uspelo mi bo, uspelo mi bo,« in zagotovo vam bo.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)