10.7.2016 ob 6:00
Dobra novica za vse ljubitelje masla: glede na izsledke nove raziskave univerze Tufts iz Bostona, kremast namaz ali okusen dodatek jedem, ki je bil zaradi v njem prisotnih nasičenih maščob dolga leta na slabem glasu, zdravju sploh ni tako škodljiv.
Več nasvetov za fit postavo poiščite na Facebooku.
Po koncu analize serije raziskav in njihovih dognanj so avtorji zaključili, da malce masla na koruzi, kruhu ali opečencu ne vodi v kronična obolenja, kot so denimo srčne bolezni. Nasprotno, dokazali so, da lahko celo varuje pred sladkorno boleznijo tipa dve.
To seveda ne pomeni, da gre z njim pretiravati. Kajti, kot se z znanstveniki z omenjene univerze strinjajo tudi prehranski strokovnjaki, je maslo telesu res bolj prijazno od sladkorja, a še vedno manj, kot denimo olivno olje.
Vendar ob zmernem uživanju naravnega masla zdravju resnično ne boste škodovali.
Avtorica: M. F.
Foto: Shuttersock
oddajte komentar