Celulitu sovražna hrana

Preverite, s katerimi živili lahko omilite ali pa celo odpravite celulit!

29.12.2015 ob 12:30

shutterstock_215340298.jpg

Mična je že pisala o živilih, ki hranijo celulit, tokrat pa poglejte tista, ki ga pomagajo odpravljati.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.


Koriander. Začimba, ki se odlično poda k solatam, omakam, juham, tudi sendvičem in spodbuja razstrupljanje telesa. To ob pomoči koriandra lažje in hitreje izloča strupene snovi, te se zato ne kopičijo v podkožju in plast celulita je manjša ter tudi manj opazna. 

Peteršilj. Veliko več, kot zgolj okusen dodatek jedem. Prav tako kot koriander je zaveznik lepe polti, saj gre za diuretik, ki spodbuja delovanje ledvic, kar pospeši izločanje tekočine iz telesa, celulit pa je zato manj viden. Poleg tega peteršilj vsebuje veliko vitamina C, ki spodbuja nastajanje kolagena in s tem zagotavlja gladko in napeto kožo.

Ajda. Ajda je žito, ki se presnavlja počasi, telo zato postopoma navdaja z energijo in vsebuje veliko beljakovin, vitaminov B in vlaknin. Izjemno učinkovita pa je tudi v boju s celulitom, saj pospešuje izločanje strupenih snovi iz telesa ter spodbuja nastajanje kolagena. Lahko si jo privoščite v obliki ajdove kaše, polente, kruha, na voljo pa so tudi testenine iz ajdove moke ki so lepi postavi veliko bolj prijazne kot tiste iz bele moke. 

shutterstock_123932944.jpg

Oreščki. Zagotovo že veste, da so zaradi bogastva omega tri maščobnih kislin srcu in možganom prijazni, prav tako pa pomagajo tudi pri premagovanju celulita. Omega tri maščobne kisline namreč ohranjajo zdravje celičnih membran, kadar te delujejo brezhibno je koža lepša, bolj gladka in mehkejša.

Grenivka. Zaradi bogastva vitamina C spodbuja nastajanje kolagena, pomembnega borca za lepo in gladko kožo, hkrati telo navlaži, pospešuje metabolizem, zaradi v njej prisotnih vlaknin pa spodbuja izločanje strupenih snovi iz telesa. Koristen je njen sok, še boljši učinki pa bodo, če boste pojedli cel sadež.

Voda z limono. Malce limoninega soka dodajte vodi in tako spodbudite topljenje celulita. Zaradi primerne hidratacije bo telo izločilo višek tekočine s tem pa tudi strupenih snovi, vitamin C bo pripomogel k nastajanju kolagena, sestavine iz limone pa bodo kožo ščitile pred škodljivimi zunanjimi vplivi, posledica katerih je lahko tudi neljubi celulit.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)