Neverjetna moč čaja pri izgubljanju kilogramov

Pitje čaja v resnici lahko pomaga pri izgubi kilogramov.

29.3.2016 ob 9:00

casj_shutterstock_202169380.jpg

V publikaciji The American Journal of Clinical Nutrition objavljeni rezultati poizvedbe so pokazali, ljubitelji katere pijače imajo najožji pas. Po zaključku primerjave različnih raziskav o vplivu zelenega, belega in oolong čaja na telesno težo, so nizozemski znanstveniki zaključili, da naravne sestavine v njih: katehini in kofein, v resnici spodbujajo porabo energije oziroma kalorij. Te snovi namreč pospešujejo razgradnjo maščob v telesu. 

Spremljajte nas tudi na Facebooku.

"Poleg tega so čaji izjemno koristni za želodec," izsledke nizozemskih kolegov potrjuje Jeffrey Blumberg, profesor na ameriški šoli za nutricionistično znanost Friedman in direktor raziskovalnega centra človeške prehrane na univerzi Tufts. "Znanost vedno znova dokazuje, da lahko določena živila izboljšajo ali poslabšajo črevesno floro, prav čaj nanjo vpliva pozitivno," dodaja Blumberg.

Še nimate dovolj razlogov za pitje čaja? Torej vas bo morda prepričalo dejstvo, da že dve skodelici na dan lahko izboljšata razpoloženje ter znižata tveganje za številne bolezni, med drugim za pojavnost raka, osteoporoze, visokega krvnega tlaka in sladkorne bolezni.

V resnici ni pomembno, kateri čaj od prej naštetih boste izbrali. "Prav pestrost je tista, ki nudi največ užitka," pravi Blumberg in dodaja, da se podajte v avanturo ter poiščite napitek, ki vam najbolj odgovarja.

A seveda gre k vsemu temu dodati, da zgolj pitje čaja ne bo zagotovilo vitke postave. Če pa ga boste vključili v vsakodnevno rutino vadbe ter primerne prehrane, v resnici lahko pomaga. Tako z vidika hujšanja, kot tudi z vidika izboljšanja celotnega zdravja.

Avtorica: M.F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)