NAREDI SAMA: Domače čajno maslo

Sladko smetano v manj kot 15 minutah s pomočjo stepalnika spremenite v božansko domače čajno maslo.

17.12.2015 ob 7:30

shutterstock_170949020.jpg

Najrazličnejše mlečne izdelke si lahko pripravite kar sami doma. To so denimo smetana, kislo mleko, maslo, jogurt in skuta.  Pred kratkim smo vam pokazali postopek, kako pripraviti domači grški jogurt, danes pa bomo iz sladke smetane pripravili božansko maslo.

Če primešate maslu na koncu še poper, žlico gorčice, žlico limoninega soka, pol žličke sesekljanega peteršilja in malo sesekljanega drobnjaka, lahko iz navadnega čajnega masla naredite tudi ZELIŠČNO MASLO.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Nasveti:

  • Da bi maslo lahko lepo namazali, ga je potrebno segreti na 15 °C. Če na njem s prstom z lahkoto naredite vzorec, ima idealno temperaturo.

  • Če želite maslo na hitro zmehčati, poveznite čezenj skledo ali skodelico, ki ste jo oplaknili z vrelo vodo. Maslo se bo tako zmehčalo, ne pa tudi stopilo.

  • Za bolj pester zajtrk pa lahko maslo oblikujete v kepice ali obročke. Kepice naredite z žlico, prej jo le pomočite v vročo vodo. Obročki pa nastanejo, če boste z žlico narahlo potegnili po površini ohlajenega masla.

Vas zanima, kako pripraviti maslo doma? Potrebujete le 0,5 litra sladke smetane in električni mešalec za stepanje. Poglejte si posnetek spodaj:

Avtorica: Petra Furlan

Foto in video: P.F., Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)