21.11.2015 ob 9:15
Zakaj se je Mična danes odločila pripraviti cvetačo? Ker:
1. Odlično vpliva na prebavo in presnovo
Cvetača vsebuje malo kalorij, veliko mineralov in je bogat vir vitaminov, zlasti vitamina K, ki je pomemben pri strjevanju krvi. In ker vsebuje lahko prebavljive beljakovine, je izredno primerna tudi kot prehrana za želodčne in črevesne bolnike. Med drugim ima cvetača tudi druge dobrodejne lastnosti za naše zdravje:
2. Na kaj morate biti pozorni pri nakupu in pripravi:
Pri nakupu cvetače morate biti pozorni na njen vonj, glava mora biti na pogled lepa in čvrsta. Če ima rjave madeže, če se cvetki ne držijo korena ali če so listi ohlapni, je ne kupite. V hladilniku je ne smete hraniti več kot tri ali štiri dni, saj hitro ovene ter dobi neprijeten vonj in okus.
Cvetačo lahko jemo surovo ali kuhano. Kako iz nje Mična pripravi "RIŽ" si poglejte v prispevku:
Avtorica: Petra Furlan
Foto in video: P. F., Shutterstock
oddajte komentar