12.11.2015 ob 7:30
Na splošno bi lahko dejali, da so nadomestki za mleko živalskega izvora, rastlinskega izvora. Njihovi glavni sestavini sta namreč izbrana sestavina in voda. Na prodajnih policah jih navadno ne označujejo kot mleko, marveč kot napitek.
Dobra izbira so ekološko pridelani napitki, najbolj zdrava pa, da si "mleko" pripravite kar doma.
Mandljevo mleko lahko uporabite kot preliv za kosmiče, pri peki sladic, pri pripravi omak in frapejev ali kot dodatek kuhanim jedem.
Mandljevo mleko je bogato z magnezijem, antioksidanti, vitaminom E, selenom, kalcijem in manganom. Ne vsebuje hormonov in mlečne laktoze, zato je zelo priporočljivo za tiste, ki ste občutljivi na laktozo ali iz kakršnihkoli drugih razlogov ne pijete kravjega mleka.
Domače mandljevo mleko je tako kremasto in okusno, naredimo pa ga povsem preprosto, po pravici povedano je veliko boljše od tistega iz trgovine. Ne moremo ga prehvaliti, kako je dober. Mična ga uporablja za pripravo smoothijev, več kot odlično pa se obnese tudi za pripravo sladic. Prejšnji vikend smo iz njega pripravili puding. Imel je božanski okus! 😃
Mična prav zato, ker je priprava mandljevega mleka tako enostavna, recept in navodila za pripravo deli z vami. 💟 Najprej pripravite sestavine (120 g mandljev, 3 datlje, 1 liter vode), nato pa si poglejte navodila za pripravo:
Avtorica: Petra Furlan
Foto in video: P. F., Shutterstock
oddajte komentar