Vsak še tako amaterski kuhar zna pripraviti jajca na vsaj štiri načine - mehko kuhana, trdi kuhana, na oko in vmešana. Mična pa se je tokrat lotila eksperimentiranja z jajci.
Preizkusili smo tri izjemne trike, ki jih večina zagotovo ne pozna in boste z njimi lepo presenetili svoje najdražje.
Dejstva o jajcih, na katere ste pozabili:
Jajca vsebujejo številne vitamine, med drugim vitamin A, ki je pomemben za dober vid, in vitamin D, ter tudi minerale, denimo cink, fosfor in železo.
Zaradi visoke vsebnosti žvepla so jajca pravi balzam za zdrave in lepe lase, kožo in nohte.
Jajca pomagajo hujšati, saj hitro dajo občutek sitosti, zato ne preseneča, da so ljudje, ki so za zajtrk jedli jajca, izgubili veliko več kilogramov, kot udeleženci v primerjalnih skupinah, ki so za zajtrk jedli kosmiče, žitne izdelke in podobno.
Jajca pomagajo znižati krvni tlak, zdaj pa je znano tudi, da znižajo celo holesterol, pa čeprav tega vsebujejo.
Kokoška Harriet je svetovna rekorderka, saj je leta 2010 znesla jajce s primerom 9,1, cm.
Povprečen Slovenec na leto poje 88 jajc. Američani so z njimi bolj obsedeni, saj povprečen Američan na leto poje približno 300 jajc.
Poskusite pripraviti jajca tako, kot jih je Mična v svojem eksperimentu. Poglejte si spodnji video:
S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.
oddajte komentar