13.9.2015 ob 9:30
Si predstavljate izraze na obrazih vaših prijateljev ko bodo nič hudega sluteč namesto pravega jajca v jajčni lupini dobili presenečenje – pregrešno dober muffin.
Sledite spodnjim korakom in pripravite slastno presenečenje.
Potrebujete:
Sestavine za testo z bananami in kakavom:
Najprej pripravite maso za polnilo:
V večjo skledo dajte moko, sladkor, pecilni prašek in vanilijev sladkor. Premešajte. V drugi skledi zmešajte jajca, mleko, stopljeno maslo in dobro pretlačkane banane. Vsako posebej premešajte, nato tekočo maso zlijte k prvi masi in dobro premešajte, da odpravite grudice.
En del pripravljene mase preložite v drug lonček in primešajte kakav, da dobite maso lepe rjave barve.
Že slediš Mični na Facebooku?
1. Pripravite jajca. Z odpiračem za steklenice previdno na vrhu jajca naredite luknjo. Luknja mora biti dovolj velika, da boste jajce lahko napolnili z maso. Če je premajhna jo kasneje še vedno lahko povečate. Obrnite jajce na glavo in iz njega v posebno posodo izpraznite vsebino. Bodite pozorni, da iz jajca odstranite vse morebitne koščke lupine, ki so po pomoti padli v jajce. Jajca lahko shranite v hladilnik in jih kasneje uporabite za pripravo kakšne druge jedi.
2. Notranjost jajc temeljito sperite pod tekočo vodo, nato pa jih za nekaj časa potopite še v posodo z vodo, s tem se boste znebilli tipičnega jajčnega okusa znotraj lupine. Jajca nato dobro otresite, položite jih z luknjo navzdol in jih postavite na papirnate brisače, da se dobro osušijo.
3. Notranjost lupine naoljite, jajca vrtite, da se naoljijo vsi kotička. To bo pomagalo, da se testo med peko ne sprime na jajčno lupino in boste jajca lahko lepo olupili. S peki papirjem ali aluminjasto foljo oblecite modelčke za muffine in vanje položite prazna jajčka.
4. Pripravite dve plastični vrečki in jim odrežite zelo majhno luknjo skozi katero boste polnili maso v jajčka. Jajčka napolnite do ¾. Lahko se igrate in v vsako jajce izmenično polnete svetlo in temno maso ali pa vsako jajce napolnite samo z eno maso. Polnjena slastna jajčka pečice cca. 15 min v pečici ogreti na 180 °C.
5. Jajčka vzemite iz pečice in počakajte, da se ohladijo. Nato s pomočjo manjšega noža očistite maso, ki je med peko zlezla čez jajčka.
6. Sladka jajčka presenečenja so pripravljena. Popestrite jih z dodatnimi prelivi ali jih okrasite s smetano in čakajte na krike presenečenja ki bodo prihajali iz ust vaših najdražjih.
Da bo priprava še lažja si oglejte tudi naš video posnetek.
Avtorica: Petra Furlan
Foto: P. F., Shutterstock
oddajte komentar