17.3.2015 ob 9:00
Kupljena granola lahko vsebuje ogromno sladkorja, ki ga naše telo ne potrebuje in se samo kopiči na najbolj nezaželenih mestih. Zato si začnite to slastno različico kosmičev usvarjati kar v svoji kuhinji.
Morda se vam zdi, da je recept zapleten, a je zelo preprost. Mična ima za vas recept Alenke Košir za hrustljavo čokoladno granolo, v kateri lahko uživate vsako jutro brez slabe vesti.
Sestavine:
Za sledenje receptu potrebujete eno skodelico, ki služi kot merica. Večja kot je skodelica, več granole boste naredili.
Hrustljava Alenkina granola.
Postopek:
Vse suhe sestavine premešajte (razen rozin - te dodajte 10 minut pred koncem peke, saj se lahko zažgejo).
V ponvi stopite:
Še dodaten Alenkin nasvet: "Jeste jo lahko samostojno, z mlekom ali jogurtom. Je božanska."
Še več takšnih okusnih in zdravih receptov dobite v Alenkinih knjižicah, ki ju lahko naročite s klikom na to povezavo.
Avtorica: B. G.
Foto: Shutterstock, Alenka Košir
oddajte komentar