Motivacija: Kako se zmigati na miganje

V pomoč vam bodo tudi novi telovadni copati in socialna omrežja.

5.5.2016 ob 8:05

telovadba_shutterstock_316454732.jpg

Seveda veste, da je vadba zdrava. A včasih zanjo res ni prave volje. Zlasti, če se ji iz takšnega ali drugačnega razloga niste predajali daljši čas, le težko najdete motivacijo, da bi znova obuli telovadne copate. Potrebujete nekaj namigov, kako se zmotivirati? Zagotovo vam bodo sledeči v pomoč.

Več nasvetov za zdravo življenje poiščite na Facebooku.

Razmišljajte kot športnik. Namesto, da si govorite, da morate na tek, kolesarjenje ali plavanje si recite, da ste tekač, kolesar ali plavalec. Skrivnost  uspeha temelji na teoriji, da se ljudje lažje poistovetijo z vlogo, kot z dejavnostjo, ki naj bi jo izvajali. V resnici se bolje sliši ko rečete, da ste športnik, kot kadar se prepričujete, da se morate odpraviti na vadbo. 

Ustvarite si podobo.Tudi drugim sebe predstavljajte kot tekača, plavalca, tenisača ali kolesarja. S tem boste pridobili identiteto, s katero se boste vedno znova poistovetili in jo skušali upravičiti. Hkrati boste iz okolice prejemali potrebno podporo, odobravanje ter velikokrat tudi koristne nasvete. Predvsem pa se boste trudili, da drugih, zlasti pa sebe, ne boste razočarali.  

Priskrbite si primerno opremo. Seveda po zmožnostih, ki vam jih vaše finančno stanje dopušča, a vendar bo ob primernih telovadnih copatih, oblačilih ter drugih športnih pripomočkih volje za vadbo neizmerno več, saj boste vedno znova komaj čakali, da upravičite svoj nakup in ne boste imeli občutka, da ste denar vrgli skozi okno.

sport1.jpg

Okolje za spodbudo. Tudi domače okolje vas lahko pripravi do tega, da se boste raje podali na vadbo. Športne revije ali revije z nasveti za zdravo življenje na kuhinjski mizi vas bodo vedno znova spominjale da je čas, da storite nekaj zase. Plastenka, v kateri na vadbo nosite vodo, vas bo, če jo boste imeli vedno na kuhinskem pultu, opominjala na prijetne občutke, ki vas prevzemajo vsakič, ko se z njo odžejate. Prav tako na vidnem mestu puščajte podlogo za jogo, kolesarsko čelado, tudi tekaških copatov vam ni potrebno pospravljati v omaro. 

Izkoristite družabna omrežja. Z njihovo pomočjo o svojih podvigih in dosežkih obveščajte prijatelje, znance, kolege. Napišite, koliko ste pretekli, kje ste bili in kako ste se po vadbi počutili. Zadovoljstvo, ki ga boste občutili po vsaki objavi, vas bo spodbujalo k trudu, da bo teh čim več. Prav tako se s pomočjo družabnih omrežji lahko povežete z drugimi športniki, se pridružite kateri od skupin ter skupaj z njimi nizate nove dosežke in uspehe ali delite izkušnje. 

telovadba_shutterstock_199985132.jpg

Zadajte si višji cilj. V  določenem času preteči deset kilometrov (in seveda kasneje več), prekolesariti določeno razdaljo ali si zadajte kateri koli drug, z vadbo povezan cilj in mu sledite. Da ne bi na poti do njega obupali, o svoji nameri obvestite prijatelje ali partnerja. Prav to vam bo dalo dodatno motivacijo, da boste vztrajali ter tako spoznali svoje resnične zmožnosti. Tedaj boste ponosni nase, začeli boste verjeti vase ter ne boste razmišljali o tem, da bi ostali pred televizijo, namesto da bi se podali na vadbo. 

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)