Vadba: prave misli za prave rezultate

Ni dovolj zgolj oditi v telovadnico in dvigati uteži, pomembno je tudi, kaj medtem razmišljate.

15.1.2016 ob 12:30

shutterstock_291254915.jpg

Ideja o dviganju uteži med množico preznojenih teles morda sodi med vaše nočne more. Prav tako tudi tista o teku, ko zunaj brije burja. Še sobno kolo ni ravno vaš prijatelj. In ker vadbe ne marate, sami sebe prepričujete, da v resnici ni tako pomembna. Kar pa seveda ni res in na srečo obstaja zvijača, s pomočjo katere boste telovadbo vzljubili. 


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Prava motivacija

Prepričevanje sebe, da boste zahvaljujoč vadbi končno shujšali, da boste zaradi nje bolj zdravi in v končni fazi živeli dlje, ni dober način za motiviranje samega sebe. Možgani namreč dolgoročnih učinkov ne vidijo kot dobro spodbudo in vaša podzavest jih ne sprejme kot nagrado. Namesto tega se zato raje osredotočite na kratkoročne cilje: denimo zaradi vadbe boste pokurili kalorije, ki ste jih pravkar zaužili s tortico, bolje boste spali, bolj produktivni boste na delu in bolj zagreti za seks.

Vse to si tedaj, ko se odpravljate v telovadnico, ponavljajte in svoj um boste pripravili do tega, da bo fizično aktivnost vzljubil, saj bodo njeni rezultati opazni takoj, ko boste zapustili telovadnico.

Kaj pa med vadbo?

Ne le, kaj razmišljate pred, pomembno je tudi, kam vam misli uhajajo med vadbo. Tedaj pozabite na elektronsko pošto ter na vsa opravila, ki vas še čakajo. Posvetite se  telesu in vplivu vaj na mišice, ki jih trenutno obremenjujete. Tako boste veliko bolj osredotočeni na vadbo in motivirani, vaje boste izvajali z večjim zanosom, rezultati pa bodo znatno boljši, trdijo trenerji.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)