Kako med umivanjem zob krepiti zadnjico

Poglejte, kako lahko ščetkanje zob spremenite v učinkovito vadbo.

1.3.2016 ob 7:40

shutterstock_34495276.jpg

Zobe naj bi si vsako jutro in večer ščetkali vsaj tri minute. Skupno to znaša šest minut na dan, ki jih lahko izkoristite tudi za krepitev zadnjice. Med umivanjem zob je namreč mogoče izvajati preproste vaje, ki bodo pozitivno vplivale na njeno čvrstost in videz. Pa lepo po vrsti.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Lažen stol. S hrbtom se naslonite na steno ali vrata kopalnice, noge v kolenih pokrčite, kot bi sedeli na stolu. Pomembno je, da je hrbet pri tem povsem raven in s celoto naslonjen na trdno površino, noge pa v kolenih pokrčene pod pravim kotom. Stopala so obrnjena naprej. V tem položaju ostanite, dokler si umivate zobe in kmalu boste začutili napetost v mišicah stegen in zadnjice.

Sumo (široki) počepi. Medtem, ko v rokah držite ščetko za zobe, lahko izvajate sumo počepe. Ti so malce drugačni od običajnih, saj med njimi stojite v razkoraku, stopala so obrnjena rahlo navzven. Tako se z zadnjico spuščajte čim bliže tlom in se počasi dvigajte nazaj v prvoten položaj. 

Oblikovanje notranjih stegenskih mišic. Zavzemite enak položaj kot pri sumo počepih, v tem primeru ne dvigate in spuščate zadnjice, pač pa izmenično stopate na prste ter znova na cela stopala. To je odlična vaja za zatezanje mišič na notranjih delih stegeh ter zadnjice.

In vse to med tem, ko si umivate zobe.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)