Kako med sedenjem skrbeti za svoje telo

Tudi med službo, ko ste prikovani na stol, lahko krepite mišice in kurite kalorije.

13.5.2015 ob 12:00

shutterstock_140721154.jpg

Žal nas življenjska opravila, delo ter tudi zabava vse prevečkrat prikujejo na stol in tako večino dneva preživimo v sedečem položaju. Dolgotrajno sedenje pa zelo slabo vpliva na zdravje posameznika.

Trpijo hrbtenica, mišice ter tudi prebava. Zato si med sedenjem večkrat vzemite nekaj minut, se pretegnite in malce sprehodite ter tako telesu omogočite vsaj nekaj gibanja.

shutterstock_247251343.jpg

Poleg tega pa lahko kar na stolu veliko storite za svoje mišice in seveda postavo. Poglejte si nekaj načinov, kako krepiti telo ter kuriti kalorije.  

Bodite nemirni. Ne sedite kot kip, pač pa tapkajte z nogo ob tla, se premikajte na stolu ali podobno. Vsake toliko stresite roke, popravite držo, razgibajte vrat. Karkoli, da le ne boste sedeli povsem na miru. Brez dodatnega gibanja lahko na takšen način izgubite tudi do 100 kalorij.

Krepite noge. Stegna naj bodo vzporedna s tlemi, stopala na tleh, v tem položaju napnite mišice stegen. Držite jih napete nekaj sekund, sprostite ter tako znova in znova.
Nato dvignite stopala s tal in jih v vodoravnem položaju za nekaj sekund držite v zraku. Položite jih na tla in ponavljajte vajo kolikor vam je volja.

Za lepo zadnjico. Ko končate z nogami stiskajte in sproščajte mišice zadnjice. Tudi tej bodo vaje prišle prav, z rezultatom pa boste zagotovo zadovoljni.

shutterstock_182312945.jpg

Trebušne mišice. Sedite vzravnano in trebuh povlecite navznoter kolikor lahko. Zadržite nekaj sekund in ga sprostite. Tako boste krepili trebušne mišice in si kar na delavnem mestu zagotovili lep ter privlačen trebuh, ki vam bo v kopalkah zagotovo v ponos.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)