Sedem živil za raven trebuh

Ta živila s trebuha odpravljajo maščobe in spodbujajo rast mišic.

4.5.2015 ob 12:00

trebuh_shutterstock_139948669.jpg

Ste za lepe in izrazite trebušne mišice? Torej združite prave vaje (preizkusite Mičnin izziv deske - več preberite na dnu članka) z naslednjimi živili in si do poletja zagotovite zavidljivo lep trebuh.

Orehi

Bogati so z beljakovinami in zdravimi maščobami, zato so najboljša malica. Privoščite si jih peščico, hitro vas bodo nasitili ter pripomogli k lepemu trebuščku.

Kislo mleko

Pozitivno vpliva na presnovo, saj jo pospešuje. Prav tako pomaga pri krepitvi imunskega sistema in iz telesa odstranjuje strupene snovi ter tako pripomore k bolj zapeljivemu in ravnemu trebuhu.

Gobe

Krepijo imunski sistem in so dober vir beljakovin. Ne vsebujejo holesterola, vsebujejo pa vlakna, ki iz krvi odstranjujejo slab holesterol. Bogate so z vitamini B-kompleksa, ki pomagajo iz hrane tvoriti glukozo in so zato dobri za zagotavljanje energije. Poleg vsega tega je v gobah veliko vitamina D, ki dokazano topi maščobe na trebuhu.

Posneto mleko

Beljakovine, ki jih vsebuje, so potrebne za izgradnjo mišic, seveda tudi tistih na trebuhu.

Pokovka

Pripravite jo doma na malce maščobe in s kančkom soli ter si jo privoščite namesto čipsa ali drugih veliko manj zdravih prigrizkov. Tako pripravljena namreč vsebujejo le malo kalorij, hkrati pa veliko vlaknin ter tako pozitivno vpliva na prebavo.

Fižol

Ljudje, ki pogosto posegajo po njem, so bolj vitki od tistih, ki se mu izogibajo. Vsebuje le malo kalorij, hkrati pa veliko dobrih vlaknin in beljakovin, ki jih mišice potrebujejo za svojo rast.

Sadje in zelenjava

Vsebujeta veliko vode in premagujeta željo po slaščicah. S sadjem in z zelenjavo vsak dan popestrite jedilnik. Najbolje je posegati po sezonskih pridelkih, saj vsebujejo največ vitaminov in mineralov, ki so prav tako zaslužni za lep videz celotnega telesa in seveda tudi trebuha.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)