Kako jesti zajtrk, če hočete izgubiti nekaj maščobe

Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva, a če se ga ne lotite pravilno, je lahko vse zaman.

10.2.2016 ob 1:00

shutterstock_259261268.jpg

Lahko si privoščite čokoladni rogljiček in sladkano kavo, a to še ne pomeni, da ste svojemu telesu naredili uslugo, pa čeprav niste izpustili zajtrka. Ta mora biti kvaliteten, zdrav, predvsem pa vam mora dati energijo za dan pred vami.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

In tudi z obilnim zajtrkom lahko hujšate, če bo le sestavljen iz pravih živil. Poglejte si tri pravila za prvi obrok dneva, ki vam bo pomagal izgubiti odvečno maščobo ...

Jejte kmalu. Že več raziskav je pokazalo, da zajtrk prebudi metabolizem in poskrbi, da od njega odnesete največ. Zahvaljujoč dobremu prvemu obroku v dnevu boste čez dan pojedli manj nezdravih prigrizkov, spodbujeno pa bo tudi kurjenje maščob v telesu. Zato je pomembno, da zajtrk pojeste v roku ene ure po vstajanju.

Avokado z jajci in špinačo je odličen zajtrk.

Naj vas dobro nasiti. Važno je, da je zajtrk okrepljen z beljakovinami, vlakninami, pa tudi zdravimi maščobami. Odličen primer takšnega zajtrka je denimo avokado z jajčki. Lahko dodate še losos, špinačo, paradižnik in zmagali boste!

Če pa imate raje kosmiče, morate nujno preizkusiti tale Mičnin recept!

Pazite na velikost porcij. Čeprav velja, da je zajtrk lahko obilen (saj gre za prvi obrok v dnevu), ne gre pretiravati. Mora vas prijetno nasititi in ne obložiti. Navsezadnje morate v dnevu še kaj postoriti in ne obležati po prepolnem obroku.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)