Kaj morate vedeti, preden stopite na tehtnico

Tehtnica marsikomu povzroča slabo voljo, a je lahko dober pomagač pri hujšanju.

19.12.2015 ob 10:45

shutterstock_82821331.jpg

Ko sprejmete odločitev, da boste spremenili življenjski stil in preoblikovali svoje telo, lahko uspeh merite na več načinov. S pomočjo fotografij "prej in potem", s pomočjo merilnega traku in beleženja obsega bokov, pasu, nog, s pomočjo oblačil, ki vam ob redni telovadbi in zdravi prehrani ne bodo več čisto prav, in seveda s pomočjo tehtnice.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Mnogi še vedno najbolj zaupajo tej stari metodi, pa čeprav lahko velikokrat "laže". Ob redni aktivnosti in pravilnem prehranjevanju je številka na tehtnici lahko višja, kar marsikoga ujezi.

A gre za preprosto razlago, za katero ste najbrž že slišali: pridobivate mišice in očitno izgubljate maščobo. Tukaj se začne prvi način uporabe tehtnice:

Kupite natančnejšo. Poiščite digitalno tehtnico, ki poleg kilogramov beleži še odstotni delež telesne maščobe. To vam bo dalo boljši vpogled v vaš napredek.

Vedno se tehtajte na isti dan. Najboljši čas za tehtanje je zjutraj, po uporabi stranišča in pred zajtrkom. Pomembno je tudi, da se vedno tehtate na isti tehtnici in da na tehtnico stopite vedno na isti dan – denimo vsak ponedeljek zjutraj.

shutterstock_204843439.jpg

Ne tehtajte se vsak dan. Kot smo omenili, je priporočljivo na tehtnico stopiti enkrat na teden. Če boste to počeli vsak dan, lahko hitro izgubite motivacijo, saj se bo teža spreminjala. Veliko je odvisno od različnih dejavnikov: kaj ste jedli, kdaj natančno ste opravili potrebo, koliko ste se spotili itd.

Na sebi imejte enaka ali podobna oblačila. Če se prvi ponedeljek tehtate zgolj v spodnjem perilu, teden pozneje pa denimo v pižami, to ne bo pokazalo realnih rezultatov. Vedno poskrbite, da boste imeli na sebi enaka ali vsaj podobna oblačila. Recimo spodnje hlačke ali kratke hlače ter top ali nedrček.

Jo obdržati ali zavreči? Kljub temu da mnogi pravijo, da število kilogramov ni pomembno, temveč oblika telesa, jo je vseeno dobro imeti v svojem domu, če hočete nadzorovati vnos hrane. Omejite uporabo na nekajkrat na mesec, če vas številke velikokrat vznemirijo.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)