Kaj morate vedeti, če hujšate s kisom

Čeprav je res zdrav in naj bi pospeševali hujšanje, previdno z njim.

20.3.2016 ob 11:00

shutterstock_181124060.jpg

Jabolčni kis je zaveznik lepote in zdravja. Prav tako velja za pomočnika pri izgubljanju kilogramov. A če si z njim do vitke linje pomagate tudi sami in vsako jutro dve žlici dodate decilitru vode, morate o njem spoznati nekaj resnic.  


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Ni najboljši način za blaženje teka. Ko na tešče popijete jabolčni kis, lahko kislina v njem razdraži želodec in tako ustvari občutek sitosti. A razdražen želodec ni najboljša popotnica za začetek dneva. Raje zjutraj pojejte z beljakovinami bogat zajtrk, ki vas bo nahranil in bo telesu zagotovil veliko več hranljivih snovi, kot kis z vodo. Tega popijte po zajtrku.

Je močan probiotik. Jabolčni kis je fermentiran jabolčni sok in tako kot druga fermentirana živila vsebuje koristne bakterije, ki uravnavajo prebavo. Tej torej koristi, a to velja zgolj za nepasteriziran kis (prepoznali ga boste po motni usedlini na dnu steklenice). Med pasterizacijo se probiotične kulture v njem uničijo. 

Preveč kisa je nevarno. Odločili ste se za hujšanje z jabolčnim kisom in da bi zadeve pospešili, pijete več kot dve žlici na dan. Raje prenehajte. Preveč kisa pretirano razdraži želodec ter poškoduje tudi zobno sklenino. 

Raje ga uživajte ob hrani. Najboljši način za uživanje kisa je kot začimba za solato. Tako boste iz njega izvlekli največ koristi. Vedite, da pri hujšanju bližnjic ni. Pot do vitke postave vodi skozi pravilno, uravnoteženo prehrano, bogate sveže solate z jabolčnim kisom pa so pri tem zagotovo lahko v pomoč.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)