Horoskop: najboljši način hujšanja glede na znamenje

Preden se odločite za dieto, dobro razmislite, kakšno boste izbrali.

25.9.2018 ob 3:30

smuti_sok_mlada_zenska.jpg

Horoskop vam lahko pomaga tudi pri hujšanju. Vsako znamenje ima namreč svoje šibke točke in močne plati, ko gre za diete.

Oven. Impulzivni ovni se za dieto odločijo hitro, brez pretiranega načrtovanja. A prav tako hitro tudi prenehajo hujšati. Kmalu namreč izgubijo voljo in znova pridobijo kilograme. Prav zato bi bilo dobro, da bi hujšali skupaj z nekom in z njim malce tekmovali, kdo bo kilograme hitreje izgubljal. Tekmovalnost je za ovna velikokrat najboljša stimulacija.

Dodatni nasvet: jejte več beljakovin in manj ogljikovih hidratov.

Bik. Če česa bik ne mara, je odrekanje priljubljeni hrani. Zato diete, ki zahtevajo stroge omejitve in velikokrat vzbujajo lakoto, za bika niso primerne. Ob njih ga prehitro mine volja. V svojo prehrano naj raje vključi okusne, a nekalorične jedi, obroke pa oblikuje tako, da bodo vabljivi že za oči.

Dodatni nasvet: težkim slaščicam in dodatnemu sladkorju se vendarle odpovejte in se več gibajte. To je pri vašem hujšanju ključnega pomena.

shutterstock_313943942.jpg

Dvojčka. Glede na to, da vedno hkrati počno vsaj dvoje stvari, je za dvojčke najboljši način hujšanja kombinacija zdrave hrane in telovadbe. Ker gre za osebe, ki so vedno v gibanju, s tem resnično nimajo težav. Težava pri njih pa je, da nikakor ne morejo najti vadbe ali diete, ki bi se ju držali daljši čas. Hitro se namreč navdušijo za novosti, prav tako hitro pa jih navdušenje tudi mine.

Dodatni nasvet: praviloma dvojčki z odvečnimi kilogrami nimajo težav, večkrat pa se velja odpovedati njim tako priljubljeni hitri hrani. Ta namreč ne prinaša le kilogramov, ampak tudi druge z zdravjem povezane težave.

Rak. Nobeno drugo znamenje tako rado ne išče utehe v hrani kot rak. Z njo skuša zatreti slaba čustva, zato je za raka, ki se odloči za dieto, potreben res natančen način prehrane. Med načrtovanjem obrokov naj razmišlja o tem, da to počne iz skrbi zase in ne zato, ker bi se moral nečemu odreči. Skrb za zdravje je najboljša motivacija za raka, natančen načrt pa zagotovilo za uspeh.

Dodaten nasvet: povsem se odpovejte ocvrti in drugi nezdravi hrani. Tako ne boste lažje ohranili le lepe postave, temveč boste premagali tudi težave s presnovo.

Lev. Pomembno je, da ste zadovoljni s sabo, prava prehrana pa je najboljši način za to. Spontanost in odprtost za novosti mu omogočata, da hitro sprejme drugačen način prehrane, močan značaj pa, da se ga dosledno drži. Da pa bi res od njega odnesel največ, potrebuje tudi podporo, pohvalo in spodbudo okolice.

Dodatni nasvet: z ogljikovimi hidrati bogate omake zamenjajte z lahkimi marinadami. Tako boste ohranili vitko postavo, pa tudi zdravje srca. Prav tako se naučite preslišati vse zlobne kritike na račun svoje nove prehrane ali videza.

shutterstock_301852862.jpg

Devica. To praktično znamenje je pravi mojster priprave seznamov in vedno pazi na prehrano. Če se odloči za dieto, vodi natančen dnevnik vsakega grižljaja in si ne dopušča nobenih napak. Hitre diete sicer za devico niso, saj se rade malce mučijo in niso ravno pristaš hitrih rešitev težav.

Dodatni nasvet: da bi preprečili pojav alergij, ostanite čim bolj pri organski hrani. Vaša koža je namreč zelo občutljiva in nepravilna prehrana se najprej pokaže na njej.

Tehtnica. Med vsemi znamenji se prav tehtnica s svojim omahljivim značajem najtežje odloči za pravo dieto. Ko že izbere na videz ustrezno, si kmalu premisli in se odloči za drugo, ki bi lahko bila boljša. Sicer pa tehtnici motivacije za dieto ne manjka, zlasti če se trudi biti nekomu privlačna. Boljše pa je, da se je drži skupaj z nekom, ki ji je blizu, da si bosta lahko delila izkušnje in tudi težave.

Dodatni nasvet: jejte s kalijem bogato hrano, kot so banane, zelena zelenjava, ribe, jogurt. Ta bo poskrbel za vaše ledvice, ki so v vašem telesu najobčutljivejši organ.

Škorpijon. Ima izjemno močno voljo, in ko se za dieto odloči, se je bo zagotovo tudi držal. Zaradi vztrajnosti, odločnosti in psihične moči se odlično nadzoruje, in če se odloči, lahko zdrži tudi najstrožji post. Drugim morda za svojo dieto sploh ne pove, ampak le potihem dopušča, da okolica občuduje njegov videz.

Dodatni nasvet: pazite, da bo v vaši hrani dovolj vlaknin. Ta vam bodo zagotovila zdravo prebavo, ki je za vaše znamenje ključnega pomena.

shutterstock_124479466.jpg

Strelec. Rad si postavlja visoke cilje in uživa v preizkušnjah, prav tako hitro pa izgubi interes, če vidi, da ni pravih rezultatov. Z optimizmom hitro začne novo dieto, odrekanje pa ga od nje kmalu odvrne, saj rad pretirava v vsem, tudi v hrani. Prav zato je za strelca boljša intenzivna vadba, vsaj trikrat tedensko.

Dodatni nasvet: smetana, maslo in sladkor imajo bolj zdrave nadomestke. Pazite na svoja jetra in se včasih odrecite prej omenjenim poslasticam.

Kozorog. Strumno in pogumno koraka k vsakemu cilju, tudi če je ta vitka postava. Ni pa dovolj uspeh preko noči, ampak se mora zanj truditi in najti način prehrane, ki mu bo ustrezal na dolgi rok. Preizkušanje lastne volje in odrekanje za kozoroga ne pomeni nikakršne težave, če le ni do sebe prestrog. Zdrava hrana seveda je zadovoljstvo, a dieta ne sme biti test vzdržljivosti. V svojem življenju kozorog nujno potrebuje tudi vadbo.

Dodatni nasvet: ne pozabite na kalcij. Vaše kosti in zobje so velikokrat na udaru, prav kalcij pa je zanje nujno potreben.

mlada_zenska_telovadi_joga_pilates.jpg

Vodnar. Inovativnost in originalnost vodnarja mu omogočata, da izbrani način prehrane vedno malce prilagodi sebi in svojim potrebam. Če se diete naveliča, jo hitro zamenja z drugo, če pa mu ustreza, se je lahko drži vse življenje. Seveda pa ne gre pretiravati. Ključ je vendarle v zmernosti.

Dodatni nasvet: alkoholne pijače nadomestite z drugimi pijačami. Vaše telo, zlasti pa krvožilni sistem, vam bo hvaležno.

Ribi. Ribe vedno sanjarijo o popolnosti, zato iščejo popolno dieto, a nobena za rojene v tem znaku ni prava. Ne zato, ker ne bi delovala, ampak zato, ker večina rib preprosto nima volje, da bi pri njej vztrajala. Čustva pogosto prevladajo nad razumom in tedaj v usta romajo nerazumne količine hrane. Prenajedanje je velikokrat težava rib. Prav zato bi pred dieto morale razmisliti o raznih sprostitvenih tehnikah, tudi o plesu, ki bi jim pomagale premagati slabe občutke brez pomoči hrane.

Dodatni nasvet: pijte več tekočine. Tako boste lažje obvladali željo po hrani in hkrati poskrbeli za pravo mero hidracije, ki je pomembna za vse, zlasti pa za rojene v tem znaku.

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock, Thinkstock

Preberite še: 11 skritih zaviralcev presnove ali pa Do vitke postave bez pretiranega odrekanja hrani? Je mogoče!


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)