Cimet & med: naj kombinacija za začetek dneva

Kaj najraje jeste za zajtrk? Če je to kombinacija cimeta in medu, si delate veliko uslugo.

20.8.2015 ob 6:30

shutterstock_295232567.jpg

Strokovnjaki so dokazali, da kombinacija medu in cimeta zdravi številne bolezni, zlasti pa je učinkovita, če jo zaužijete zjutraj. Poglejte, zakaj bi z njo morali začeti dan.


Že slediš Mični na Facebooku?


Za dober začetek dneva si preberite še:

Pomaga v boju proti artritisu. V veliki skodelici tople vode zmešajte dve žlički medu in žličko cimeta. Pijte dvakrat na dan: zjutraj in zvečer. Redno uživanje pomaga pri blaženju bolečin, ki so posledica kroničnega artritisa.

shutterstock_287453696.jpg

Izboljšuje odpornost. Vsakodnevno uživanje medu in cimeta krepi imunski sistem, ter organizem varuje pred virusi in bakterijami.

Varuje zdravje srca. Medu, ki ga za zajtrk namažete na kruh, dodajte žličko cimeta in tako zaščitite srce, saj kombinacija niža količino slabega holesterola v krvi in preprečuje srčno kap.

Pomaga pri hujšanju. Dve žlički medu in žličko cimeta dodajte topli vodi in kombinacijo zaužijte zjutraj na prazen želodec vsaj pol ure pred zajtrkom. Ob redni uporabi se boste lažje otresli odvečnih kilogramov.

shutterstock_295245353.jpg

Ščiti pred gripo. Španski strokovnjaki so dokazali, da med vsebuje naravne učinkovine, ki uničujejo viruse in ščitijo pred gripo, v družbi cimeta pa je še bolj učinkovit.

Izboljšuje zadah. Zmešajte žličko medu, žličko cimeta in deciliter vode. Z mešanico vsako jutro splaknite usta, nato pa jo izpljunite ali popijte. Svežino v ustni votlini boste občutili cel dan.

ŠE NASVET: Pri nakupu cimeta bodite pozorni na poreklo te začimbe. Izberite cejlonskega, ne kitajskega, saj je prvi zdravju veliko bolj prijazen. Če izvor ni naveden, ga raje ne kupujte.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)