18.3.2015 ob 9:00
Avtomobil ne bi vžgal, če ga ne bi napolnili z gorivom, kajne? Tako je tudi z ljudmi in zajtrkom. Težko se pripravimo na izzive dneva, ki je pred nami, če ne poskrbimo za gorivo. Telo pred zajtrkom osem ur miruje, zato je povsem logično, da ga nahranimo.
A mnogim se zdi priprava zajtrka zamudna in ga zato zaužijejo na poti, najslabše pa je, da takrat izberejo nezdravo različico, ki telesu sploh ne da najboljšega, kar potrebuje.
Kako se torej znebiti te navade in poskrbeti, da boste zajtrk jedli prav vsak dan? Anja Logar, dekle, ki je ustvarilo Fruštek, zdrave in hrustljave kosmiče, ima odlično rešitev.
"Zajtrk je težje preskočiti, če si pripraviš lep pogrinjek in ga poješ iz svoje najljubše skodelice ali krožnička, na mizi v vazici pa imaš šopek rož. Preverjeno deluje! Še težje pa ga je izpustiti, če že dan prej načrtuješ, kaj si boš pripravil naslednje jutro. Morda zveni hecno, vendar če si zvečer namočiš kosmiče ali zrnje, je zjutraj veliko večja verjetnost, da si boš zajtrk pripravil do konca in ga tudi pojedel. V najslabšem primeru ga še vedno lahko vzameš s seboj na pot ali ga zjutraj poješ na delovnem mestu."
Če še vedno ne veste, kako se lotiti vsega skupaj, ima Anja recept:
Anja se sicer vedno potrudi, da njen zajtrk vsebuje sveže sadje, kašo ali kosmiče, oreščke in semena, da že takoj zjutraj dobi dovolj vitaminov, vlaknin in energije.
Avtorica: Branka Grbin
oddajte komentar