Trik, kako boste zagotovo pojedli zajtrk

Mnogi še vedno izpuščajo prvi obrok dneva, čeprav nam da energijo za cel dan.

18.3.2015 ob 9:00

frustek_roza-cvetice.jpg

Avtomobil ne bi vžgal, če ga ne bi napolnili z gorivom, kajne? Tako je tudi z ljudmi in zajtrkom. Težko se pripravimo na izzive dneva, ki je pred nami, če ne poskrbimo za gorivo. Telo pred zajtrkom osem ur miruje, zato je povsem logično, da ga nahranimo.

A mnogim se zdi priprava zajtrka zamudna in ga zato zaužijejo na poti, najslabše pa je, da takrat izberejo nezdravo različico, ki telesu sploh ne da najboljšega, kar potrebuje.

frustek-amarant_horiz.jpg

Kako se torej znebiti te navade in poskrbeti, da boste zajtrk jedli prav vsak dan? Anja Logar, dekle, ki je ustvarilo Fruštek, zdrave in hrustljave kosmiče, ima odlično rešitev.

"Zajtrk je težje preskočiti, če si pripraviš lep pogrinjek in ga poješ iz svoje najljubše skodelice ali krožnička, na mizi v vazici pa imaš šopek rož. Preverjeno deluje! Še težje pa ga je izpustiti, če že dan prej načrtuješ, kaj si boš pripravil naslednje jutro. Morda zveni hecno, vendar če si zvečer namočiš kosmiče ali zrnje, je zjutraj veliko večja verjetnost, da si boš zajtrk pripravil do konca in ga tudi pojedel. V najslabšem primeru ga še vedno lahko vzameš s seboj na pot ali ga zjutraj poješ na delovnem mestu."

frustek_kaki.jpg

Če še vedno ne veste, kako se lotiti vsega skupaj, ima Anja recept:

  • "Zvečer si namoči kosmiče, semena in oreščke, zjutraj pa takoj, ko vstaneš, najprej popij kozarec mlačne vode, lahko s stiskom limoninega soka."

  • "Nato se uredi za delovni dan in si obvezno pusti 10 minut, da na koncu še v miru poješ pripravljeno mešanico, ki si jo še poljubno dopolnil s svežim sadjem, domačo marmelado in rastlinskim mlekom. Če ti to uspe, ne bo nepotrebnih napadov lakote do malice ali celo kosila, pa še prebava bo hvaležna."

Anja se sicer vedno potrudi, da njen zajtrk vsebuje sveže sadje, kašo ali kosmiče, oreščke in semena, da že takoj zjutraj dobi dovolj vitaminov, vlaknin in energije.

Avtorica: Branka Grbin


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)