12 obveznih, ko vas ujame najhujši prehlad

Ker je tu čas, ko prehladi niso nobena redkost, je dobro vedeti, kako premagati takšnega, zaradi katerega morate ostati v postelji.

11.11.2018 ob 4:52

prehlad_gripa_robcek_termometer_zenska_odeja_micna.jpg

Kihanje, kašljanje, curljanje iz nosa, težka glava, občutek nemoči in še bi lahko naštevali vse simptome prehlada, ki vas je ujel in položil v posteljo. A ker ima vsaka medalja tudi svetlo plat, na vse skupaj poglejte skozi oči optimizma: ostnate doma, pod mehko odejo, v udobni pižami, na zaslonu se vrtijo serije in če imate to srečo, vas nekdo pridno razvaja. Kaj pa  storiti, da bi se kar najhitreje počutili bolje? Nekaj odličnih idej ima Pure Wow.

Uživajte več vode

Kolikor le lahko. Dodajte ji sok limone in nekaj listkov mete. Verjemite, pomaga. Lahko si skuhate tudi čaj. Res je, velikokrat boste morali na malo potrebo, kar je lahko nadležno, vendar je prav tekočina tisto, kar za okrevanje potrebuje vaše telo. Na sprehode do stranišča pa glejte kot na vsaj malo telovadbe.

Srknite jabolčni kis

Kozarcu vode enkrat na dan dodajte žlico jabolčnega kisa. Napitek ni najbolj okusen, bo pa poskrbel, da se boste čim prej znebili vse tiste sluzi, ki se kopiči v vašem nosu.

Privoščite si več spanca

Virusi na vas prežijo praktično povsod. Najboljša zaščita pred njimi je (poleg rednega in doslednega umivanja rok) nekaj uric spanja več. Tako se bo vaš organizem lažje spopadal s tistimi, ki so vas ujeli in se branil pred novimi okužbami.

spanje_odeja_pocitek_zenska_micna.jpg

Poslušajte pomirjujočo glasbo

Še bolje: v kad natočite vodo, prižgite sveče, potopite se v penečo kopel in poslušajte glasbo. Nežni ritmi vas bodo pomirili, para iz vode pa bo spodbudila čiščenje vaših dihal.

Poglejte kakšen film

Ker tedaj, ko vam zdravje dobro služi, za filme nimate časa. Najboljša bo komedija. Saj veste, smeh je pol zdravja.

Berite

Ko bodo vaši možgani potrebovali odmor od zaslona, v roke vzemite knjigo. Zagotovo je na vaši polici tudi takšna, ki jo že dolgo nameravate prebrati, pa zaradi kopice obveznosti zanjo do sedaj niste imeli časa.

knjiga_caj_branje_micna.jpg

Načrtuje izlet

Nekam na toplo. Naj bo to motivacija. Za vas in za vašo odpornost. Prehlad bo z njo hitreje izginil.

Ne pozabite na cink

Ta mineral skrajšuje trajanje prehlada, zato si priskrbite z njim bogata živila, med katera sodijo denimo morski sadeži.

Privoščite si juho

Kurja juhica dokazano pomaga pri premagovanju prehlada. Pa še tako okusna je.

juha_skodelica_kroznik_zlica_micna.jpg

Razjasnite misli

Vzemite si vsaj nekaj minut za meditacijo in blago razgibavanje. Ne samo, da se boste po vsem ležanju počutili bolje, hkrati boste zlahka premagali stres, ki se v vas kopiči tako hitro, kot nedokončana opravila v službi.

Navlažite zrak

Razvlažilec zraka naj v dneh, ko vas pesti prehlad, postane vaš najboljši prijatelj. Dodatna vlaga bo olajšala dihanje.

Prekrite rdečico

Ko se boste končno podali med ljudi, pod nos nanesite malo več korektorja. Naj nihče ne opazi, da ste v treh dneh porabili sedem paketov robčkov.

licila_zenska_obraz_brisaca_copici_micna.jpg

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 5 jutranjih napak, zaradi katerih se redite ali pa To je idealen čas v dnevu, ko bi morali na veliko potrebo

Priporočamo tudi: Pozor! To je 7 napak, ki jih NE počnite med menstruacijo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)