10 resnic, ki jih za srečno življenje morate sprejeti

S poznavanjem nekaterih resnic se spremeni pogled na življenje in odpre več možnosti za srečo.

13.6.2023 ob 10:40 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

10 resnic, ki jih za srečno življenje morate sprejeti

Seveda veste, da se mora vsak osredotočati na svoje cilje v življenju, da je za lastna dejanja odgovoren vsak sam in da so spremembe neizogibne. Morda pa ne poznate, ali pozabljate na določene resnice, ki pomagajo do sreče.

Deset nepogrešljivih niza avtor več knjig o čustveni inteligenci Travis Bradberry.

Biti zaposlen ne pomeni biti tudi produktiven

Poglejte okoli sebe. Vsi so tako zelo zaposleni. Bezljajo iz opravila v opravilo, tekajo po opravkih in se niti za trenutek ne ustavijo. Zato imate včasih, ko si privoščite oddih, slabo vest.

Nikar. Biti zaposlen ne pomeni biti produktiven in vsak ima pravico po kratkega ali daljšega predaha, ta je velikokrat celo podlaga za uspeh, višjo storilnost in boljše rezultate, nedvomno pa tudi za srečnejše življenje.

Predhodnik uspeha je velikokrat neuspeh (ali več njih)

Prav je, da imate cilje in načrte, kako jih doseči.  Z vsakim osvojenim ste samozavestnejši in srečnejši, vendar je treba vedeti, da tedaj, ko spodleti, lahko tudi večkrat, ne smete vreči puške v koruzo.

Le redko je uspeh dan na prvo žogo. Velikokrat je pred njim kar nekaj zdrsov, ob katerih se ne sme obupati.

Strah je največkrat kriv za obžalovanje

Strah je nekakšen obrambni mehanizem, ki nas velikokrat varuje pred nevarnostjo. Vendar kadar je ta pretiran, predstavlja visoko oviro na poti do sreče.

Drznite si, čeprav vas je nadaljnjih korakov strah. Sicer boste kaj lahko obžalovali, da si niste upali … sprejeti novo službo, se preseliti v drug kraj, tvegati naložbo ali spoznati nekaj, kar vam v kosti požene strah.

Spoštovanje izhaja iz notranjosti

Samospoštovanje je temelj uspeha. Takoj, ko se začnete primerjati z drugimi in pri njih vidite le tisto, kar je po vašem mnenju boljše kot v vašem življenju, izgubite samospoštovanje, s tem spoštovanje drugih in niste več gospodar svoje usode.

Bodite ponosni nase in na vse dosežke, ne glede na to, kako majhni so v primerjavi z dosežki drugih. Kajti so vaši in so plod vašega dela.

Pravi navdih je neprecenljiv

Res je, da se ni dobro pretirano primerjati z drugimi, je pa dobro v ljudeh, ki so lahko za zgled, najti navdih ter inspiracijo, zato se obkrožite z osebami, ki vam ju zagotavljajo in ne z osebami, od katerih se ne morete prav veliko naučiti.

Pravi navdih je namreč odlična spodbuda in zato ena od poti do osebne sreče.

Življenje je kratko

Namenjate ga stvarem in ljudem, ki vam osebno veliko pomenijo. Kaj bo jutri, nihče ne ve, danes izkoristite dan.

Ne čakajte z opravičilom

Se zgodi, da koga hote ali nehote prizadenete ali užalite. Nič narobe, vsi smo samo ljudje. Treba pa je napako priznati in se zanjo opravičiti ter s tem ne odlašati.

Jeza, zamera ali obžalovanje so negativna čustva, ki uničujejo srečo. Zato: opravičite se takoj, ko se lahko. In opravičilo, če ste ga deležni vi, sprejmite.

Živite življenje, ki ste ga ustvarili

Niste žrtev okoliščin. Niste strelovod za nesrečo. Za svoje življenje ste z odločitvami in dejanji odgovorni sami.

Ne prelagajte krivde na nikogar, vzemite vajeti v svoje roke in prevzemite odgovornost za vse manj prijetno ter na drugi strani zasluge za vse lepo in za vse, na kar ste v življenju lahko ponosni.

Yuri Cazac/Gettyimages

Glejte naprej

Sprejmite svojo preteklost in vse, kar je bilo v njej, a vedite, da je ne morete spreminjati.

Spreminjate lahko le sedanjost in prihodnost, vanju naj bo usmerjena energija in ne v objokovanje nečesa, kar se je ali se ni zgodilo v preteklosti.

Sprememba je neizogibna, sprejmite jo

Življenje se stalno spreminja, spremembe so v njem edina stalnica. To je dejstvo, ki ga je treba sprejeti in živeti z njim.

Za lepšo sedanjost in boljšo prihodnost.

Povzeto po Sensa.rs

Preberite še: Horoskop: Ste glede na astrološko znamenje rojeni pod srečno zvezdo?

Morda vas zanima tudi: Smehljanje do onemoglosti (ali prikrite pasti tega, da ste vedno prijazni)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)