Od naključne sreče do paranoje: Resnične zgodbe o milijonskih dobitkih v Las Vegasu

Čeprav sreča res ni naklonjena vsem, kar nekaj zgodb priča o ogromnih dobitkih v najbolj znanem igralniškem mestu na svetu, Las Vegasu.

1.3.2023 ob 6:05 | Foto: Michael Blann/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Od naključne sreče do paranoje: Resnične zgodbe o milijonskih dobitkih v Las Vegasu

Le kdo občasno ne sanja o tem, da bi mu sreča namenila ogromen dobitek, ki bi ga rešil vseh življenjskih - ali vsaj finančnih - težav. Verjeli ali ne, sreča je nekaterim res naklonjena. Poglejte nekaj najbolj zanimivih zgodb o milijonskih dobitkih v Las Vegasu.

Rešil je podjetje

Rešitev iz finančnih zagat je bil med obiskom igralniškega mesta v Nevadi cilj ustanovitelja in izvršnega direktorja ameriškega podjetja FedEx Fredericka W. Smitha. In s kockanjem ga je dosegel.

Leta 1970 se je njegovo podjetje znašlo v nezavidljivem finančnem položaju in na računu ni imelo dovolj sredstev, da bi lahko poplačali stroške za gorivo, ki so tedaj znašali 24.000 dolarjev.

Iz sredstev podjetja je vzel 5000 dolarjev, na black jacku z njimi zaslužil 27.000 in ohranil družbo pri življenju.

Smith zgolj po zaslugi sreče res ni obogatel, je pa kar nekaj takšnih, ki so prav zaradi njene naklonjenosti postali bogataši.

Legenda o dveh kovčkih

Ameriški kockar William Lee Bergstrom je znan tudi po imenu Človek s kovčkoma ali Fantomski kockar.

Leta 1980 je v igralnico Binion v Las Vegasu prišel z dvema kovčkoma. En od njiju je bil prazen, v drugem je bilo 777.000 dolarjev v gotovini. Ves denar je vložil v igro s kockami, imenovano craps, dobil, napolnil še drugi kovček in odšel domov.

Čez štiri leta se je vrnil, znova z enim praznim in enim polnim kovčkom. Po začetni sreči se je odločil za še nekaj stav, ena od njih je znašala milijon dolarjev, a je na koncu izgubil.

Izguba je zanj pomenila konec kockarske kariere, je pa njegova stava še vedno zabeležena kot ena od najvišjih v zgodovini igralništva v Las Vegasu.

Dobitek na avtomatih

Da je visok dobitek mogoče zadeti na avtomatih, dokazuje zgodba veterana iz druge svetovne vojne.

Elmer Sherwin je bil star 76 let, ko je na enem od njih osvojil mega dobitek, vreden 4,6 milijonov dolarjev. Denar je večinoma namenil za potovanja in kljub velikemu znesku še vedno občasno poskušal srečo.

Enkrat do dvakrat na teden je v upanju, da ga bo znova obiskala, vrtel ročko in 16 let kasneje je tedaj 92-letni Sherwin na istem avtomatu osvojil 21 milijonov dolarjev.

Velik del tega dobitka je namenil v dobrodelne namene, največ žrtvam v orkanu Katrina.

Dobitnica z vložkom manj kot 100 dolarjev

V podobnih letih kot Sherwin je sreča doletela 71-letno Amy Nishimoro, ki je glavni dobitek osvojila med počitnicami v Vegasu.

Vsakič, ko se je mudila tam, je v hotelu Freemont igrala na istem avtomatu. Po pričevanjih drugih gostov in osebja mu je prigovarjala, naj ji nameni srečo.

Preden jo je uslišal, je za 100 dolarjev igrala več kot tri ure in na koncu dobila devet milijonov dolarjev.

Poplačano dolgočasje

Če bi radi nekako izkoristili čas, ki ga imate do naslednje obveznosti, vas bo morda navdihnila zgodba Američana.

V igralnico Excalibur je vstopil, da bi si krajšal čas do košarkarske tekme in odšel z enim največjih dobitkov v zgodovini Vegasa, ki je znašal 39 milijonov dolarjev.

Anonimni dobitnik se ni odločil za enkratno izplačilo, temveč za letno rento v znesku 1,5 milijonov dolarjev, ki jo bo na račun dobival 25 let.

Največja napitnina

Ne postane vsak, ki pride v Las Vegas, milijonar, nekateri so to še preden gredo tja. Za avstralskega milijarderja je bil obisk prestolnice iger na srečo le še ena avantura, a je leta 1997 na igri black jack osvojil med 20 in 40 milijoni dolarji.

Velikodušni dobitnik je postreščku na vhodu namenil bogato napitnino: milijon dolarjev.

Sreča na žalost ni trajala, saj je dve leti kasneje v eni od londonskih igralnic izgubil neverjetnih 28 milijonov dolarjev.

Tudi slabe izkušnje

Še en naključni bogataš je leta 1996 postal poštar John Tippin.

Na počitnicah v Las Vegasu je v eni od iger na srečo osvojil 11 milijonov dolarjev.

Leta 2001 je izdal knjigo o svojem potovanju v Vegas in o negativnih posledicah takšnega dobitka. Zapisal je, da se, odkar ga je osvojil, bori s paranojo in družbeno izolacijo.

Povzeto poi portalu 24sata.hr

Preberite še: Končno obstaja izraz za enega od mojih najljubših občutkov (piše Danaja Lorenčič)

Morda vas zanima tudi: Dragoceni nasveti znanega terapevta, s pomočjo katerih bo življenje lažje


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)