10 nasvetov o hujšanju, ki so zvezdnicam resnično pomagali

Pri svetovnih estradnicah so dokazano delovali.

9.4.2017 ob 5:00

RTSVGND_nas.jpg

Ko gre za diete zveznic, ki so vedno v soju žarometov, lahko že oko laika presodi, katere so uspešne in katere ne. Poglejte si deset najučinkovitejših strategij, ki so jih dame s svetovne estrade uporabile pri bitki s kilogrami. Pri njih so se obnesle, zakaj se ne bi tudi pri vas?

Več uporabnih namigov najdete na Facebooku. 

Zapišite vse, kar pojeste

Carrie Underwood pravi, da zbeleži čisto vse, kar zaužije. Sicer bi težko nadzorovala količine hrane, ki bi mimogrede zašle v njena usta. "Pisanje dnevnika hrane mi omogoča boljši pregled nad tem, koliko in kaj pojem. Hkrati se na njegovi podlagi lažje odločam za bolj zdrave različice živil," je zaupala svojo skrivnost.

Vsak obrok naj vključuje solato

Nicole "Snooki" Polizzi je težo po porodu oklestila tako, da je na svojem krožniku zmanjšala količino ogljikovih hidratov in povečala vnos zelenjave. "Del vsakega obroka, ki ga pripravim sama, je tudi solata," je povedala za People.

V restavraciji raje naročite dve predjedi, kot predjed in glavno jed

Nasvet, ki ga pridno upošteva Jennifer Lawrence. Dobila ga je od osebnega trenerja Daltona Wonga. "Prav njemu sem najbolj hvaležna za svoje zdravje, postavo in način življenja, ki mi oboje pomaga nadzorovati," je v enem od intervjujev pohvalila njegovo strategijo.

Načrtujte obroke

Namesto, da bi dovolili, da bi vas ujela lakota, načrtujte in vnaprej pripravljajte obroke, svetuje Candace Cameron Bure. "Tudi na dolgih poletih imam s seboj svoje jedi, tako se izognem hrani na letalu. Vedno imam v torbici beljakovinske prigrizke in nikoli ne dovolim, da bi me lakota napeljala k temu, da bi uživala nezdrave in kalorične prigrizke, ki so na voljo na vsakem koraku," je povedala igralka, ki kljub noremu življenjskemu ritmu ohranja zavidljivo postavo.

Med vadbo upoštevajte štiri B-je

Pevka Britney Spears med vadbo po nasvetu osebnega trenerja Tonya Martineza upošteva strategijo štirh B-jev, ki so vedno del njene vadbene rutine. 1.B: košarkarski skoki (basketball jumps), 2.B: hoja nazaj (backwards walking), 3.B: lovljenje ravnotežja na eni nogi (balancing on one leg) 4.B: kolesarjenje (bicycling). Temu je dodala še peti B: osnove (basics): trebušnjaki, počepi, tek. Nedvomno vaje, ki jih zmore vsak.

Ne iščite popolne, poiščite dobro dieto

Kmalu po porodu druge hčere, decembra 2014, je Blake Lively pokazala postavo brez nosečniških kilogramov. Kot je povedala, po porodu ni štela kalorij in se ni odrekala hrani, kot so testenine in pica. Namesto tega se je odločila za večinoma doma pripravljene obroke z veliko beljakovin, sadja, zelenjave, sladkega krompirja, zdravih maščob. Njena strategija: vsaj 80 odstotkov hrane naj bo zdrave, 20 odstotkov pa je lahko takšne, ki je namenjena zgolj razvajanju, pa čeprav je to sirov burger.

Cilj naj bo dobro počutje, ne vitko telo

Načelo, ki se je obneslo pri Leni Dunham. "Pretirano obremenjevanje z dietami in kalorijami se le redko obnese. Veliko bolje se je osredotočiti na zdrav, sproščen način življenja, ki kar sam od sebe doprinese k lepi postavi," je povedala v enem od intervjujev. Z njo se strinja tudi Melissa McCarthy, ki je leta 2015 za Life & Style razkrila: "Takoj, ko sem se nehala obremenjevati z dietami in kilogrami, so ti izpuhteli kar sami od sebe."

Ne jejte pozno zvečer in zgodaj zjutraj

Jennifer Hudson je v nedavnem intervjuju za britansko oddajo Lorrain zaupala skrivnost svoje na novo pridobljene vitke postave. "Vse je v pravem času," je povedala igralka. "Res je, pazim, kaj pojem in predvsem kdaj. Pozno zvečer grem raje v posteljo, prav tako tudi, če se domov vrnem v zgodnjih jutranjih urah. Menim, da tudi v temu tiči moj uspeh."

Vsakemu obroku dodajte beljakovine

Čeprav mnoge ob hujšanju premami misel, da bi se držali zgolj sadja in zelenjave, to na dolgi rok vodi v lakoto, stradanje in na koncu v prenajedanje. Tega se zaveda tudi Kim Kardashian, ki je po porodu hitro izgubila odvečne kilograme tako, da je vsakemu obroku dodala 180 gramov beljakovin: sir, jajca za zajtrk, ribe za kosilo in piščančje prsi za večerjo. Dieta se zdi obilna, ker takšna v resnici je, a prav zaradi svoje sestave preprečuje lakoto in nenadzorovan vnos hrane.

Poiščite pomoč

Tako je v pogovorni oddaji Today Show novembra lani potem, ko je izgubila zajeten kupček kilogramov, svetovala Chrissy Teigen: "Imamo nutricioniste, svetovalce za dietno prehrano, imamo trenerje, vse okoli nas so ljudje, ki nam lahko pomagajo. Zakaj tega ne bi izkoristili?" 

Avtorica: M. FL.
Foto: Reuters


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)